STOP THE WAR-KOALITIONEN: Udtalelser om krigen i Afghanistan og antikrigsbevægelsen

Demonstrationen 18 november er vigtigere end nogensinde

På trods af at medlemmerne af krigslobbyen hoverer, betyder Nordalliancens sejre ikke en befrielse af Afghanistan eller en afslutning på krigen i regionen.
Selv de mest elementære af vestens skiftende mål for krigen er ikke blevet opfyldt. Bin Laden er stadig på fri fod, det såkaldte “Al Quaida Network” er ikke blevet optrævlet.

Kabul er besat, mod Bushs og Blairs udtalte ordre, af forskellige stridende krigsherrer med et synderegister af brutale aktiviter, der ikke står tilbage fra Talibans.
Disse kræfter har skabt kaos og afbrydelser af hjælpe indsatsen. Christiane Berthiaume, talskvinde fra FNs Verdens Fødevareprogram, beskriver situationen i Mazar i går således : “Der er mange plyndringer og kidnapninger af civile, bevæbnede mænd ude af kontrol der skyder på gaderne.”
FN-observatører er ikke gået ind i Mazar, fordi situationen der er for farlig.

Stående overfor en situation, der kan løbe fuldstændig ud af kontrol vil Vestens besættelse forsætte. Geoff Hoon meddelte her til morgen i radioen, at 10.000 britiske soldater er ved at blive gjort klar til at blive sendt til Afghanistan. Andre “fredsskabende” styrker er ved at blive sammensat for at rykke ind.

Imens foreslår indflydelsesrige vestlige ledere et angreb på Irak.

Demonstrationen søndag er vigtigere end nogensinde. De sidste ugers begivenheder har gjort det krystalklart, at den vestlige besættelse kun føre til mere død, mere lidelse og mere ustabilitet i Afghanistan. Koalitionen Stop Krigen opfordrer alle til at fordoble deres indsats for at mobilisere til søndagens demonstration.
Vi ses i Hyde Park!

Udtalelse
Onsdag den 14. november 2001
:

Denne krig er stadig i gang! Den er stadig forkert. Stop den nu!

– Kabuls fald har blot med endnu større tydelighed afsløret det hykleri, uretfærdighed og det farlige dobbeltspil, der ligger under den krig, siger talsmanden fra Stop krigen-koalitionen i dag og fortsætter:

– Da den såkaldte krig mod terrorisme blev erklæret, indgik der på intet tidspunkt at overgive Kabul eller andre afghanske byer til krigsherrerne fra Den Nordlige Alliance.
Denne krig føres stadig og den er forsat kynisk, uretfærdig og bagstræberisk – stop den nu!
Den måde som krigskliken triumferer påi medierne er endnu et bevis på, at denne krig har intet at gøre med at sikre retfærdighed for ofrene fra den 11.september i USA.

– I modsætning til hvad visse dele af medierne påstår, så har anti-krigsbevægelsen i dette land på intet tidspunkt støttet Taliban eller nogen anden væbnet gruppering i Afghanistan. Hvad alle disse grupperinger har til fælles – inklusive såvel Taliban og Den Nordlige Alliance – er deres foragt for demokrati og menneskerettigheder og deres afhængighed af økonomisk, politisk og militær støtte fra udenlandske magter.

– Hvad det afghanske folk nu har brug for vores hjælp til er mad, materiel hjælp og et øjeblikkelig stop for militære handlinger. Hvad de derimod ikke har brug for er endnu et arrogant arrangement påtvunget af en supermagt.

– Stop krigen-koalitionen er også alvorligt foruroliget over tegenen på, at nogle grupperinger i Washington sørger at udvide krigen til Iraq. Et sådant skridt vil få uoverskuelige konsekvenser – i tab af menneskeliv, misbrug og overtrædelse af menneskerettigheder og i politisk ustabilitet og sociale konflikter – og vi vil modsætte os det med al vores kraft.

– Vi har også set, at krigen hele tiden bliver brugt som en undskyldning af den britiske regering til at fjerne vores civile rettigheder og menneskerettigheder. Vores demonstration på søndag vil derfor også være en påmindelse til Blairs regering om, at der er en massiv opposition mod disse nye restriktioner – der gør de demokratiske værdier og tolerance som vores regering påstår de kæmper for til en parodi.

– Vi fordømmer USA’s bombninger af al-Jazeeras TV station I Kabul – på den selv samme morgen som USAs allierede I den Nordlige Alliance rykkede ind i byen. Vi har ret til at se, hvad der bliver begået af handlinger i vores navn. Rapporter fra Mazar-i-Sharif og andre steder tyder på ,at der foregår i hundredevis af hævndrab udført af de USA og britisk sponserede koalitions styrker.

Demonstrationen den 18.november arrangeret af Stop krigen koalitionen ser ud til at blive den hidtil største mod den USA-ledede militære aktion i Afghanistan. Millioner af mennesker i Storbrittanien er dybt foruroliget over denne krig og denne foruroligelse vil blive afspejlet på søndag.

Se også:
Stop the War: Største antikrigsdemonstration siden Vietnamkrigen

Netavisen 19. november 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne