Krig er IKKE kvindekamp

I et fornyet forsøg på at vinde større opbakning i befolkningen for deres beskidte krig sender George Bush og Tony Blair nu deres fruer i front. De skal overbevise kvinderne om, at ‘krig er kvindekamp’ – og at krigen i Afghanistan føres for at befri de afghanske kvinder fra Talibans undertrykkelse.

Præsident Bushs frue overtog i går præsidentens ugentlige radiotale til nationen. Det samme vil gælde for den britiske premierminister Tony Blairs frue i dag mandag. I en koordineret propagandaaktion er de kaldt frem på scenen. I begge de to krigsførende imperialistmagter er magthavere bekymret for den voksende modstand mod krigen, især blandt kvinderne.

“Laura Bush vil i sin tale pege på den brutale undertrykkelse af kvinder som Taliban og al- Qaeda-terrornetværkets forestilling om at styre verdens på repræsenterer. Vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe de afghanske kvinder, som har lidt så længe “, udtalte en højtstående embedsmand fra Det Hvide Hus.

At hjælpen så består i bomber, død og sult, nævnes ikke. At det var USA selv, der bragte de islamiske fundamentalister til magten, nævnes ikke. At det var USA, der økonomisk og militært har sikret Taliban og Bin Ladens al-Qaeda terrornetværk, nævnes ikke. At USA nu har erstattet Taliban med Den Nordlige Alliance, hvis synderegister i voldtægter, overgreb og forbrydelser mod kvinder er velkendte fra deres tidligere magtperiode, nævnes ikke. At det var samme Nordlige Alliance, der under deres regeringsperiode indførte de reaktionære forordninger om, at kvinder ikke må få uddannelse og arbejde, skal bære burka osv., nævnes ikke.

Propagandakampagnen overfor kvinderne er planlagt af det særlige PR-organ, der på amerikansk initiativ er oprettet i forbindelse med krigen i Afghanistan-Koalitionens Informationscenter.
Det næste PR-emne ventes at blive Talibans og al-Qaedas fremstilling af og smugleri af narkotika. Sandhedsværdien vil blive af samme kvalitet. Et af de første skridt Den Nordlige Alliances selvudnævnte regering i Kabul tog var at sikre sig sit gamle herredømme over heroinhandlen. Ligesom det er velkendt at USA, ikke mindst i Latin-Amerika, finansierer sin terrorvirksomhed gennem narko-handel.

I London afholdes der mandag en protest-demo foran Downing Street nr. 10, hvorfra Tony Blairs frue vil holde sin version af propagandatalen til kvinderne.
Kvindeorganisationer overalt burde overalt protestere over denne prostitution af deres krav i krigen tjeneste.

Netavisen 19.11.2001

.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne