Regeringen vil sende soldater til Afghanistan

Op mod 800 danske soldater fra Den Internationale danske Brigade skal til Afghanistan, hvis USA eller NATO forlanger det. Sådan lyder udmeldingen fra regeringen. Regeringen kalder det fredsbevarende styrker. Der imidlertid ingen fred at bevare. Kun USA’s krig og besættelse.

I disse dage handles der om indsættelsen af en større international militærstyrke i FN-regi til indsættelse i Afghanistans hovedstad Kabul for at holde en amerikansk lydregering ved magten. En såkaldt to-årig overgangsregering.

Hvis der dannes en sådan regering – for i øjeblikket kontrolleres Kabul af Den Nordlige Alliance, som sidst den var i Kabul efterlod 50.000 døde. Og straks efter erobringen af Kabul proklamerede den uzbekiske krigsherre Abdul Rashid Dostum en ny regering med den tdl. premierminister Burhanuddin Rabbani som præsident og Nordalliancens leder Muhammad Qasim Fahim som forsvarsminister. Ekskongen Zahir Shah er ikke med.

Der er i øjeblikket 1.200 danske soldater udstationeret på Balkan. Ifølge regeringen og militæret kan ca. 1.000 mand fra Den Internationale Brigades 3.500 mand store reservestyrke hurtigt være klar.

Forsvarsminister Jan Trøjborg (S) udtaler, at Danmark stiller ingen spørgsmål eller betingelser. Samt at pengene til en sådan krigsstyrke ikke vil blive noget problem at finde.

Netavisen 15. november 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne