Supermagtstyran i FN

FNs ordinære generalforsamling åbnede lørdag efter at være blevet udsat efter 11. september. Forsamlingens hovedtaler var den amerikanske præsident George W. Bush, der optrådte med uhørte trusler over for de forsamlede statsoverhoveder. 189 lande er medlemmer af FN, 48 præsidenter og statsministre og 114 udenrigsministre deltog i åbningen – og kunne høre supermagten USA tage patent på definition af, hvad terrorisme er. USA vil udslette alle terrorister, meddelte han – og alle, der var uenige, ville få supermagtens ‘kærlighed’ at føle.

– Der findes ikke sådan noget som en god terrorist. Enhver regering, som forkaster dette princip, og prøver at vælge mellem terroristvenner, vil mærke konsekvenserne.

George W. Bush brugte således åbningen af FNs generalforsamling til at true de stater og regeringer, der ikke bakker aktivt og 100 pct. op om USA’s rabiate og lovløse imperialistiske aggressionspolitik, forklædt som terrorbekæmpelse.

Ifølge den engelske avis The Times udlægger en Bush-støtte, den tidligere amerikanske udenrigsminister-‘høg’ Richard Perle, teksten således:

Bush er fast besluttet på at gribe til handling mod andre lande, ‘der er kendt for at støtte terroristorganisationer’, indbefattet Irak og Syrien. Når operationen mod Taleban og al-Qaeda i Afghanistan er heldigt gennemført, vil ‘fase 2’ i krigen mod terrorisme fortsætte mod andre ‘mistænkte lande’. Udover Syrien og Irak nævnte han Libanon, Nordkorea, Iran, Yemen, Libyen, Sudan og Somalia. Ifølge Perle var der ingen ide i at opretholde en ‘anti-terror-koalition’, hvis den ikke var beredt til at gå hele vejen for at udrydde terroristorganisationer og deres statslige sponsorer. Ifølge Perle var Bush opsat på at presse Irak på samme måde som talebanerne i Afghanistan. presses

Blandt de af USA udpegede terroristorganisationer, som angiveligt sponsoreres af Irak og Syrien, er også socialistiske og muslimske palæstinensiske befrielsesbevægelser som bl.a. PFLP.
Derfor opfattes angreb på disse lande for støtte til terrorisme i denne sammenhæng i store dele af verden som et angreb på den berettigede palæstinensiske befrielseskamp – og som en direkte støtte til den israelske statsterror mod palæstinenserne.

I FN-talen sagde Bush herom:
– Den amerikanske regering fastholder også sin forpligtelse til en retfærdig fred i Mellemøsten. Vi arbejder frem mod den dag, hvor to stater Israel og Palæstina lever fredeligt sammen inden for sikre og anerkendte grænser, som sikkerhedsrådets resolutioner forlanger.
Vi vil gøre alt, hvad der står i vores magt for at bringe begge parter tilbage til forhandlingerne. Men fred kommer der først når alle for altid har afsværger oppiskning af had, vold og terror.’

Dermed har Bush lagt sig på linje med slagteren Ariel Sharon og hans betingelser for at indgå i fredsforhandlinger: Først skal de palæstinensiske såkaldte terroristorganisationer (og evt. de stater, der støtter den palæstinensiske kamp) ødelægges, før der kan være forhandlinger og skabes en palæstinensiske stat.
Bush’ afvisning af at modtage Yassir Arafat er en yderligere understregning af, at den amerikanske ‘forpligtelse til fred’ i mellemøsten er mundsvejr, der dækker over en terrorstats støtte til den israelske terrorstat.

Netavisen 12. november 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne