Operation Dagsværk satte rekord

Årets Operation Dagsværk-indsamling blev en overvældende succes: Der blev sat ny rekord med omkring 25.000 elever fra 151 skoler (90 pct. af alle gymnasieskoler). Dermed er Operation Dagsværk blevet den største indsamling i Danmark. Der blev insamler godt 5.500.000 kr. til uddannelsen af 6000 indianske børn i Chiapas. Dette skal ses i sammenhæng med sidste års indsamling på 4,6 mio. og 18.000 deltagende elever. Operation Dagsværk har dermed præsteret den bedste indsamling siden 1995.

– Det har været fantastisk at mærke den støtte som eleverne har givet oven på de seneste dages urimelige forsøg på at mistænkeliggøre årets indsamling. Heldigvis har eleverne sagtens kunne se igennem en debat hvor beskyldningen “terrorist” bruges i flæng i et forsøg på at skaffe stemmer, siger Lasse Jensen, og fortsætter: -I en tid, hvor fremmedangst og isolationisme præger billedet, er det glædeligt at se den entusiasme gymnasieungdommen har lagt for dagen til støtte for indianske børn i Chiapas, Mexico.

Pengene skal i løbet af fire år sikre bygningen af 120 landsbyskoler samt uddanne 320 lærere. Pengene forvaltes gennem hele forløbet af Operation Dagsværk. Projektet er stillet af Internationalt Forum og International Børnesolidaritet. Sidstnævnte skal føre projektet ud i livet sammen med den mexicanske samarbejdspartner Enlace Civil.

Næste års indsamling finder sted onsdag d. 6. November 2002. Næste års projekt besluttes i starten af december, hvor elever fra alle landet gymnasiale uddannelser er inviteret. Valget står mellem Skoleprojekter i Nepal (Mellemfolkeligt Samvirke), Cambodia (Folkekirkens Nødhjælp) og Peru (Verdensnaturfonden).

Netavisen 8. november 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne