Odense: Skolefritidsordningerne under al kritik

Pædagogerne i SFO (skolefritidsordningerne) i Odense slår fast, at de i de seneste år som en følge af nedskæringerne har oplevet klart forringede vilkår for børnenes trivsel og udvikling. Over 76 pct. af pædagogerne peger på, at forholdene er blevet forringede eller stærkt forringede.
Det fremgår af en undersøgelse som forældre, der har børn i Munkebjergskolens skolefritidsordning har gennemført. De havde selv oplevet, hvordan forholdene var blevet forringet i SFO´eren på deres skole. Det var et rystende billede af forholdene indenfor SFO-området i Odense, der tegnede sig, og forholdene vil kun blive værre endnu, hvis der ikke snart gribes ind med øgede bevillinger, frygter pædagogerne.

Det er der imidlertid ingen udsigt til. Budget 2002 rummer ingen forbedringer for børn og unge, kun nye forringelser, først og fremmest for dagplejerne, men trods nye nedskæringer skrues taksterne på børnepasningen i vejret – også på SFO-området.
Pasningen af de godt 6500 børn i SFO´erne er blevet kraftigt forringet. Smertegrænsen er for længst nået. Pædagogerne er ved at bryde sammen, være slidt ned til sokkeholderne, og oplever kvaliteten i SFO´erne som middelmådige eller ringere endnu. Børnenes muligheder for at få trøst og konstruktiv hjælp er forringet drastisk og over halvdelen af pædagogerne påpeger, at muligheden for at skabe et stærkt fællesskab mellem børnene er klart dårligere.

Forældrene på Munkebjergskolen konstaterer, at “halvgodt”, hvilket er en meget pæn beskrivelse af de stærkt kritisable forhold, ikke er godt nok. Situationen er alvorlig, og Odense Kommune lever på ingen måde op til sine egne kriterier for kvalitet og sin overordnede målsætning, fremhæver de.

Netavisen 7. november 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne