Nazifrygt og naziterror

Selvom de svenske medier, i lighed med de danske, har pustet liv i frygten for terror, har det dog ikke haft den store virkning på den svenske befolkning.
Ifølge en undersøgelse, som er lavet af den svenske Styrelse for Psykologisk Forsvar (SPF) frygter svenskere først og fremmest nynazisme og kriminalitet, og først derefter terror.

Undersøgelsen, der er lavet både før og efter den 11. september, viser at 71 procent af den svenske befolkning frygter nynazisme, hvorimod 65 procent er bekymrede for terror.
Samme undersøgelse viser også, at tilliden til det svenske politiske system er faldet efter det dramatiske EU-topmøde i Gøteborg i juni måned.

I Danmark har to fremtrædende nazister, begge med tilknytning til den nazistiske terrororganisation Blood and Honour, siden mandag været for retten.

I mandags idømte Københavns Byret en 31-årig nazist 14 dages fængsel for at påkøre en antinazist på Langeland.
Episoden fandt sted i Tryggelev for halvandet år siden, hvor nazisten ramte antinazistens cykel, mens denne fik reddet sig i sikkerhed. Nazisten var i første omgang sigtet for drabsforsøg, men politiet ændrede sigtelsen til at have forvoldt fare for en andens liv. Ydermere fik nazisten frakendt sit kørekort i et år.

Københavns Byret behandlede tirsdag knivoverfaldet på den nazistiske voldsforbryder Thomas Nakaba. I sagen er en 25-årig mand sigtet for at have begået overfaldet, men han nægter sig skyldig.
Thomas Nakaba selv, havde ingen anelse om hvem der kunne stå bag, og på spørgsmålet om han ville fortælle politiet det, hvis han vidste det, svarede han nej.
Han forklarede at han mente at det ville være det samme som at stikke en person.

Netavisen 1. november 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne