Spanien: Titusinder af unge demonstrerer imod regeringens uddannelsespakke

I hele Spanien forlod titusinder af gymnasieelever torsdag deres undervisning for at demonstrere imod den borgerlige Aznar-regerings nye uddannelsespakke, der bl.a. skal sortere dem efter deres karakterer, rapporterede det cubanske nyhedsbureau Prensa Latina.

I den spanske hovedstad Madrid demonstrerede over 15.000 unge, der bl.a. stoppede den offentlige trafik. De blev imidlertid angrebet af politiet, der sårede adskillige unge og arresterede et endnu ukendt antal.

Under demonstrationerne, der var organiseret af studenterforbundet SE, blev der råbt slagord som “Uddannelse er en ret, ikke en handelsvare!”, “Arbejderens søn på universitetet!” og “Pilar del Castillo (undervisningsministeren, red.) er datter af caudilloen!“, refererende til den fascistiske general Franco, hvis blodige tyranni varede fra 1939 og helt frem til 1975.

I den kommende tids demonstrationer vil universiteternes studerende og lærere tilslutte sig kampen imod den nye universitetslov – også en del af Aznars uddannelsespakke – der er et forsøg på at privatisere den højere undervisning og dermed skabe særligt gode uddannelsessteder for eliten og andenrangsundervisning til de øvrige.

Den 7. november er der indkaldt til en landsdækkende demonstrationsdag, hvor ikke bare gymnasieelever deltager, men også studerende og lærere fra andre uddannelsesinstitutioner.

Netavisen 26. oktober 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne