Sundhedsfarligt regntøj

Regntøj, der er yderst farligt for småbørn, produceres og sælges fortsat i danske tøjbutikker. Der er tale om regntøj, der indeholder miljøfarlige og sundhedsskadelige blødgørere, phthalater, som kan ødelægge folks hormonbalance.

Blandt de firmaer, der producerer og i hvert fald videresælger det giftige regntøj i eget navn, er også en række mærkevarefirmaer. Det er informationscenteret Grøn Information, der står bag afsløringen af de kyniske producenter og forhandlere af sundhedsfarligt PVC-holdigt regntøj. Regntøj, der også fremstilles og sælges til børn under tre år, selvom det netop for unger i den aldersgruppe er ekstremt sundhedsfarligt.

Det hænger sammen med, at risikoen for, at de putter PVC-regntøjet i munden og sutter eller slikker på det og derigennem optager de farlige kemikalier, phlalater, i kroppen er mere end overhængende. At fremstille og sælge PCV-holdigt legetøj og andre artikler for børn under tre år er forbudt, men det er fortsat tilladt at anvende PVC i fodtøj og tekstiler til småbørn. Så PVC-regntøj kan fortsat købes i danske butikker og som oftest meget billigt.

Forbudet mod at anvende PVC i alle andre artikler end tøj til børn under tre år trådte i kraft 1. april 1999. Men når det drejer sig om PVC-regntøj må småbørnsforældrene altså nøjes med advarsler fra bl.a. Forbrugerinformationen om at købe tøj og sko produceret af PVC.

Netavisen 23.oktober 2001