Militært kvælertag fra den israelske besættelsesmagt

I løbet af de sidste dage er den israelske hær rykket ind med tanks og kamphelikoptere i seks palæstinensiske byer på Vestbredden. Ntblus, Jenin, Ramallah, Betlehem, Qalqilya og Tulharem er besat og omringet af israelsk militær. Ingen kan komme ind. Og ingen kan komme ud. Indtil videre meldes 22 palæstinensere dræbt.
Sharons regering har iværksat den største militær-aktion mod palæstinenserne i det seneste år, efter egne opgivelser som led i USA’s internationale koalition mod terrorisme!

Den israelske besættelses tropper meddeler, at de har “dræbt og likvideret terrorister fra palæstinensiske grupper som Hamas og Fatah”. Blandt de myrdede er den 10-årige Reham Ward, skudt mens hun sad i sit klasseværelse på skolen i Tulharm. Samt en 14-årig dreng Hasan Ibayat fra Berit Sahub.
Den israelske hær har under påberåbelse af kamp mod terrorisme dræbt 108 skolebørn det sidste år. En tredjedel af de mere end 740 palæstinensere der er blevet dræbt gennem den nu et år lange Intifada er mindreårige børn.
Lørdag rykkede den israelske hær ind på National Alnajah Universitet i Tulharem. Her ødelagde de bygningerne på landsbrugs- og veterinærskolen, rykkede alle træer op, ødelagde planteavl, forsøgsstalde og fodersystemerne til kvæget.
Overalt meldes der om lukkede skoler og butikker, selv adgangen til de fleste hospitaler spærres af israelsk militær. Der meldes om beskydninger af flere flygtningelejre i områderne.

Arbejderpartiet i Israel truer nu med at forlade Sharons samlingsregering, hvis “det militære kvælertag af de palæstinensiske byer opretholdes”. Ifølge israelsk radio meddelte Peres på det ugentlige regeringsmøde, at Sharon har iværksat den militære aktion uden at det har været besluttet på regeringsplan.
De palæstinensiske myndigheder og Arafat har appelleret til USA, FN’s sikkerhedsråd, Rusland og EU om at standse Israels angreb, der har gjort situationen for palæstinenserne desperat.
Den israelske general Ron Kitrey har meddelt, at de israelske militærstyrker bliver, “så længe det tager” for de palæstinensiske myndigheder at slå ned på, hvad Israel kalder terrorister.

Netavisen 22. oktober 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne