Afghanerne – ofre for USA’s terrorisme

Den største irske avis The Irish Times fordømte i en leder i onsdags med denne overskrift den Bushs og Blairs dræbende felttog. Det er endnu en understregning af bredden i modstanden mod krigen.

I lederen hedder det bl.a.:

‘Alle nyhedsbulletiner og nyhedskanaler nu til dags har ‘ankermænd’ eller ‘eksperter’, der paraderer foran kæmpekort over Afghanisten, som i detaljer forklarer om det militære angreb på landte. Vi får at vide hvilke typer bomber, der bruges, og fra hvilken base, hvilke hangarskibe tomahawk-missilerne affyres fra. Nogle gange får vi at vide, at ’tilbagebetalingen er gennemført’.

Og ikke den mindste antydning af den ødelæggelse, disse ’tilbagebetalinger’ anretter mod det afghanske folk. Den forfærdelige terror, de bringer, ødelæggelsen, skaderne, slagteriet.
Vi er blevet blevet moralsk ufølsomme overfor afskyelighederne, som overbringes os klinisk aften efter aften på vores TV-skærme. Ingen spørger på pressekonferencerne George Bush eller Tony Blair eller Donald Rumsfeld eller Colin Powell om de uhyrligheder, de foretager. Der eksisteren en konsensus, som vi er en del af, om at det er OK at bombe et land til ruin med den største militærkraft, verden nogensinde har kendt.
Ingen spørger Tony Blair om ‘de lidende afghanske kvinders menneskerettigheder’, som han talte om i den tale, han holdt på Labourkonferencen for to uger siden.

Hvordan er verden kommet til at tro, at terror og slagteri som resultat af en bilbombe er en grusomhed, mens langt mere terror og langt mere slagteri fra fly eller missiler er moralsk ok? . . .
Hvad med de voldens ‘godfathers’, som sidder i deres prægtige huse i Det Hvide Hus eller Downing eller Chequers eller Camp David, mens deres proselytter nedkaster langt større bomber mange tusinde meter uden for gengældelsens rækkevidde, som skaber langt større kaos i Kabuls, Kandahars eller Jalalabads gader og hjem. Og for hvad? (…)

Sandheden er at Afghanistan ødelægges og hundredvis slagtes for at bringe bin Laden og hans folk for retten i USA i stedet for i et tredieland. Det er hvad slagteriet drejer sig om. Hvis man siger det pænest muligt.’

Læs artiklen i sin helhed (engelsk)
The Afghans victims of US terrorism

Netavisen 19. oktober 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne