Rudkøbing: strejke, demonstration – og forhandlinger

De strejkende pædagoger og pædagogmedhjælpere demonstrerede torsdag sammen med forældrene og de fynske pædagogstuderende imod de planlagte nedskæringer indenfor daginstitutionsområdet i Rudkøbing Kommune

Kampen mod Budget 2002 i Rudkøbing Kommune, der lægger op til drastiske forringelser indenfor daginstitutionsområdet, startede for 3 uger siden ved at pædagogerne og pædagogmedhjælperne nedlagde arbejdet. Den fortsætter med uformindsket styrke og med bred opbakning fra forældrene og støtte fra de fynske pædagogstuderende.

Torsdag blev modstanden mod kommunens nedskæringsplaner markeret med en stor demonstration i Rudkøbing, der klart udtrykte solidariteten bag de strejkende pædagoger og pædagogmedhjælpere.

Nedskæringerne vil bl.a. andet betyde fyring af pædagoger/pædagogmedhjælpere og forværre deres i forvejen ekstremt hårdt pressede arbejdsforhold til skade for pasningen af børnene. Og det vil man simpelthen ikke finde sig i.

Den hårdnakkede modstand mod forringelserne har foreløbig resulteret i, at kommunen gik med til fredag at indlede forhandlinger med de strejkende – på trods af, at strejken fortsætter.
Kravet om, at de strejkende skulle genoptage arbejdet, før forhandlinger kom på tale, har kommunen måttet æde i sig. Om de så er villige til at komme med reelle indrømmelser under forhandlingerne vil vise sig.

Netavisen 13. oktober 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne