Freden er vores stærkeste allierede

Ved Stop USA’s krig-Netværkets demonstration lørdag i Odense talte den ungekrigsmodstander, Anja Poulsen. Hun sagde blandt andet:

Hver dag og nu hver time døgnet rundt falder bomberne over Afghanistan, spreder død, ødelæggelse, fortvivlelse og sult overfor det afghanske folk. USA’ s hævn for terrorbombningerne den 11. juni kan ikke forsvares. Det hører middelalderen til og vil blot udvikle en ny voldsspiral med nye uskyldige ofre. I et antal, ingen kan overskue.
USA udfører en statsterrorisme, hæver sig op til at være verdens gud og formynder. De har ret til efter eget skøn at tugte og angribe andre lande og deres folk. De forsøger at tage verden som gidsel med truslen om enten er i med os og vores krig eller også er i med terroristerne og må tage konsekvenserne.
Det er den værst tænkelige form for forebyggelse af terrorisme.

USA har ingen som helst ret til at påføre Afghanistan eller et land krig . hverken juridisk, politisk eller moralsk. Det er en krænkelse af al international ret, af FN´s charter. Det krænker folks ønske og kamp for fred. På trods af mediekontrol har det ikke kunnet undgå at komme frem at selv ofre for terrorhandlingerne i USA fra sygelejet har advaret mod at svare igen på samme måde.
Men USA har nægtet at behandle terrorhandlingerne som en politisag, som en alvorlig forbrydelse, hvor beviserne lægges frem og de skyldige straffes. De ville krigen og alt tyder på, at de har planer om at fortsætte krigen i andre lande. ja de har erklæret, at andre lande snart kan komme med i deres aktuelle planer.

USA og dets allierede krigsmaskine truer med at sætte hele verden i brand. Når Nyrup siger, at Danmark står sammen med USA er det løgn. Man taler mod bedre vidende og har blot pareret ordre og pantsat vores udenrigspolitik til USA.

Allerede nu tælles de civile ofre for bombardementerne af Afghanistans byer i hundreder. Afghanerne strømmer ud af byerne og væk fra bomberne. De interne flygtningestrømme skaber kaos – og landet mangler i forvejen mad og medicin. En helt stor humanitær katastrofe, som USA var blevet advaret imod, er under udvikling, samtidig med, at nabolandene har spærret grænserne for flygtningene, der er spærret inde i den amerikansk-engelske bombeild.
En lang række humanitære nødhjælpsorganisationer har taget kraftig afstand fra den kyniske amerikanske politik med at lade bomberne og raketterne få følgeskab af “fødevarebomber” fra luften, der er en uhørt kynisme og udtryk for et propagandashow i et dårligt forsøg på at mildne protesterne.

USA har erklæret, at det vil være en langvarig krig mod terrorisme, som vil kræve mange ofre. At den vil vare, indtil vi alle kan gå trygt ud af vores huse igen og aldrig mere være bange. Men hvornår kan vi det?
Det kan vi først, når dette krigshysteri er bragt fuldstændigt til ophør. For i krigens skygge opflammes fremmedhadet og racismen, ikke mindst mod muslimer og arabere.
De, der tjener på krigen og krigshysteriet, er de kræfter, som ikke selv sætter livet på spil. Det er dødens købmænd, som får produceret og afprøvet våben og forsøger at få os til at acceptere, at ungdommen går med i deres krig.

Vi vil stå sammen med den fredsbevægelse, der vokser frem på trods af regeringers og mediers krigspropaganda. Allerede før krigen startede var bevægelsen mod krigen godt i gang – især i USA og andre steder. Efter angrebet på Afghanistan myldrer det frem med en spirende fredsbevægelse overalt i verden. Også i Danmark har vi reageret på bombningerne og en fredsbevægelse er ved at tage form.

Jeg har ikke selv oplevet det, men hørt om, hvordan der f.eks. tidligere på verdensplan udviklede sig en meget stærk antikrigsbevægelse mod Vietnamkrigen. En bevægelse, der var med til at tvinge USA hjem i deres egen hule. Jeg håber på, at vi på utallige måder igen kan være med til at styrke en solidaritetskæde mod krigen, uanset nationalitet, om du er ung eller gammel, dansker eller fremmed, muslim eller kristen – eller ikke religiøs.
At vi sammen kan styrke en global kæde mod krigen – for freden. Og blive ved, indtil vi får stoppet USA’s krig.
Vi kan hviske det, vi kan synge det det, vi kan rappe det, vi kan råbe det ud:
Stop USA’s krig!
Freden er vores stærkeste allierede.

Netavisen 13. oktober 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne