Strejke mod udlicitering af rengøring til ISS

De 140 rengøringsassistenter på Skejby Sygehus nedlagde onsdag arbejdet som protest imod, at det berygtede danske, multinationale firma ISS tirsdags fik foræret rengøringsarbejdet på sygehuset fra og med januar 2002. Resultatet vil være en voldsom opskruning af arbejdstempoet samt en fyring af vikarer og løsansatte.

På trods af, at ikke mindst ISS i forbindelse med overtagelse af offentligt arbejde, rengøringsarbejde såvel som børnepasning, har gjort sig yderst uheldigt bemærket ved forringede arbejdsforhold for de og klart dårligere service, så valgte ledelsen på Skejby Sygehus at overdrage al rengøring til ISS. De mange skandaler, som udliciteringen af offentligt arbejde til ISS over hele landet har været årsag til, senest fyringen af ISS som børnepasser i Assens Kommune, afskrækkede ikke ledelsen. Udsigterne til en kraftig nedskæring af rengøringsbudgettet vejede tungere.

Udliciteringen af rengøringen til ISS betyder besparelser på rengøringen på 10 mill. kr. Besparelser, som ISS vil finde gennem en voldsom opskruning af arbejdstempoet. Det område, som hver enkelt rengøringsassistent skal nå at gøre rent, vil blive sat op halvanden gang. Med en øget nedslidning af rengøringspersonalet til følge – samtidig med at kvaliteten af rengøringen vil falde drastisk, forudser rengøringsassistenternes tillidskvinde, Fritze Gielfeldt.

Samtidig vil ISS fyre samtlige vikarer og løssansatte rengøringsassistenter. Det drejer sig om 40-50 personer. Trods strejken, der skal ses som en protest mod at blive udsat for det menageri, som ISS´s overtagelse af rengøringen vil medføre, så mener tillidskvinden for rengøringsassistenterne, at løbet er kørt. Hun forventer, at arbejdet genoptages i løbet af torsdagen.

Netavisen 11. oktober 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne