5000 skoleelever i Berlin mod USA’s krig

5000 skoleelever fra omkring 20 skoler i Berlin nedlagde mandag undervisningen i protest mod USA’s krig og gik i demonstration til den amerikanske ambassade
Fra demonstrationen lød det:
“Vi lærer i skolen, at krige ikke er løsningen. Det kommende hævntogt vil trække tusinde af uskyldige ofrer med sig. Vi siger Nej til terror – Nej til krig – Nej til NATO’s deltagelse. Vi er mod racisme og nationalisme. Nej til indskrænkninger af de demokratiske rettigheder.”

På trods af trusler fra flere skolelederes side fulgte de berlinske skoleelever den amerikanske anti-krigsbevægelse appel om at udvide protesterne med undervisningsboykot mod krigen. I USA nedlagde tusindvis af studerende undervisningen rundt om på universiteter igen mandag og gik til anti-krigs-demonstrationer.

Verden over blev protesterne og demonstrationer mod USA’s krig udvidet mandag.
Her følger et lille udsnit af demonstrationer i vore nabolande samt Frankrig:

I Norge blev der holdt demonstrationer i Oslo, Bergen, Stavanger, Kristianssand.

I Finland i Helsinki, Tampere, Turku, Jyväskylâ og andre byer.

I Sverige i Stockholm, Malmø, Gøteborg, Norrkøping, Umeå

I Tyskland i Berlin, Bielefeld, Potsdam, Hamburg, Duisberg, Karlsruhe, Stuutgart, Bonn, Münster og Termine.

I Paris deltog trods dårligt vejr og silende regn 5000 mennesker i en march fra Place de la Republique til Place de Nation i protest mod militære angreb som den endelige løsning på terrorisme.

Netavisen 09.10.01


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne