Demonstrationer over hele landet: Stop USAs krig!

Mindre end en time efter nyheden om USAs angreb på Afghanistan var blevet kendt, samledes krigsmodstandere til demonstrationer i en række byer landet over.

I København samledes godt 500 mennesker med fakler og transparenter på Rådhuspladsen i en markant afstandtagen fra krigen: ‘Stop USAs krig!’, “Stop krigen! – Der er også civile i Afghanistan’ og ‘Red mennesket fra at blive krigens gidsel’ stod der på nogle af transparenterne.
Råbet ‘Stop USAs krig’ lød gentagne gange i kor fra demonstrationen.
Deltagerne var enige om, at budskabet skal fyres af med eftertryk. Derfor er der indkaldt til demonstration igen i morgen på Rådshuspladsen kl. 20.
Blandt talerne der vil være Hanne Reintoft.

Omkring 100 mennesker havde fundet vej til Flakhaven i Odense blot en time efter bombeangrebene på Afghanistan var sket. Et billede af mange mennesker med fakler, der havde fundet vej på trods af den korte varslingstid, symboliserede modstanden mod USA´s krig og der blev sunget ‘Kringsatt af fjender’.
Jan Nielsen fra Initiativet Nej til USA’s krig! holdt tale. Han sagde bl.a.:
– USA har opbygget den største krigskoalition verden norgensinde har set. Nu er det op til os almindelige mennesker over hele kloden at opbygge en endnu større og stærkere fredskoalition for at stoppe USAs krig!
Der blev også her agt op til at mødes igen mandag aften kl. 20 p.g.a den korte indkaldelsestid.

I Århus samledes ligeledes godt hundrede mennesker til en demonstration på Rådshuspladsen for at markere den stærke modstand mod USAs nye krig. Også her demonstreres igen mandag aften.

Se også:
Billedserie fra fakkeldemonstrationen i København 07.10.01
Demonstrationer verden rundt
Stop USAs krig! Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne

Netavisen 7. oktober 2001

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne