Bomber skaber ikke fred

Udtalelse fra eleverne på Holmstrup, arbejderbevægelsens efterskole.

Tirsdag den 11. september er en dag der vil gå over i historien, som terrorismens dag. Fire kaprede fly blev brugt som levende selvmordsbomber i mod World Trade Center og Pentagon i USA. Alle rettænkende mennesker må fordømme disse handlinger, som har tusindvis af uskyldige civile mennesker som ofre.

Eleverne på Holmstrup, arbejderbevægelsens efterskole vender sig mod terrorisme og menneskedrab, uanset hvem der står bag. Derfor er vi også stærkt i mod et amerikansk militært gengældelses-angreb, på Afghanistan eller hvilken som helst anden national-stat i verden. Ikke fordi vi sympatiserer med disse regimer, men fordi vi sympatiserer med den civil-befolkning som bomberne uden tvivl vil ramme, med flere ofre til følge end katastrofen i New York har kostet.

Dræbte amerikanere legitimerer ikke dræbte afghanere.
Hvis USA indleder krig mod Afghanistan begår de den samme forbrydelse som blev begået mod dem selv den skæbnesvangre tirsdag.

Vi støtter derimod fuldt op om FN-aktioner for at finde de skyldige bagmænd, og stille dem for en domstol. Find de skyldige og stil dem for retten – men start ikke denne krig som utvivlsomt vil koste menneskeheden endnu mere, end det allerede er set i denne konflikt.

Vedtaget på fællesmøde for eleverne på Holmstrup, arbejderbevægelsens efterskole.
3. september 2001

Holmstrup, arbejderbevægelsens efterskole
Åmosevej 1, 4450 Jyderup, www.holmstrup.dk


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne