Erklæring imod imperialistisk krig fra Paraguays venstrefløj

Nej til imperialistisk krig!
For bred enhed mellem de patriotiske, folkelige og antiimperialistiske kræfter!

De underskrivende politiske organisationer udtaler i forbindelse med begivenhederne den 11. september i USA og den nye internationale situation følgende:

1. At USA’s imperialistiske regerings langvarige repressive, interventionistiske og terroristiske politik er hovedansvarlig for terrorangrebene den 11. september, som kostede tusinde af uskyldige amerikanere og andre nationaliteter livet i byerne New York, Washington og Pennsylvania. De hovedmistænkte for disse handlinger er, ifølge USA, fundamentalister, som blev trænet og finansieret af den amerikanske regering. Disse selv samme organisationer blev som følge af den brutale, imperialistiske intervention mod Irak (1991) og de arabiske folk den amerikanske regerings fjender, hvilket udmundede i disse gengældelsesterrorhandlinger mod den amerikanske politik.

2. At verdensimperialismen til stadighed udvikler eksplosive modsætninger talrige steder i verden; disse modsætninger er produkter af dens herredømme og udbytning af folkene og nationerne og skyldes manglen på respekt for folkenes suverænitet og kultur. Verdensimperialismen har skabt brutal fornedrelse for millioner af mennesker i hele verden, som lever i ekstrem fattigdom. Det imperialistiske system, der udbytter den tredje verden, er ansvarlig for, at titusinder af børn, mænd og kvinder dagligt dør, resultatet af et udbytningssystem, som har koncentreret rigdommen hos en håndfuld magnater, der er den økonomiske magts støttepiller i hovedindustrilandene i verden og har bragt elendighed og død til flertallet af verdens befolkning.

3. At det falske svar, erklæringen om “krig mod terrorismen”, fra den amerikanske regering og dens imperialistiske allierede kan lægges oven i de andre påskud som fx “kamp mod narkohandlen”, der bruges til at iværksætte en ny politisk og militær offensiv mod folkene og nationerne, der kæmper for deres frihed, således som det er tilfældet med “Plan Colombia” i Latinamerika og palæstinensernes kamp i Mellemøsten.

4. At den eneste måde, hvorpå fred kan opnås, er, at den imperialistiske intervention ophører i hele verden, at folkene suverænt afgør deres egne politiske og økonomiske samfundsmodeller for at opnå udvikling og social retfærdighed. Dette vil være muligt med dybtgående, revolutionære politiske og sociale forandringer, drevet frem af folkene i hele verden. Anvendelsen af den nyliberale, udbytnings- og undertrykkelsespolitik og imperialistmagternes politiske og militære terrorisme vil ikke bremse kampene, men derimod øge dem, fordi intet folk i verden vil acceptere den skæbne med krig, barbari og elendighed, som imperialisterne har til hensigt.

5. Vi opfordrer alle patriotiske, demokratiske, folkelige og antiimperialistiske kræfter i Paraguay og i verden til at stoppe krigen og det imperialistiske barbari, samtidigt med at vi solidariserer os med familierne til de tusinder af uskyldige ofre for angrebene den 11. september og med det amerikanske folk, som kæmper imod deres egen regerings uretfærdigheder og interventionistiske politik.
6. Vi afviser den forfølgelse af arabere, som er brudt ud i hele verden og i vort land. González Macchis oligarkiske og pro-imperialistiske regering har heller ikke kunnet finde bedre mulighed for at lede opmærksomheden bort fra den alvorlige politiske krise i Paraguay end ved at iværksætte en forfølgelse af arabere og landsmænd – en forfølgelse, der finder sted med åben, utidig indblanding fra det amerikanske efterretningsvæsen for at indynde sig hos USA og støtte dets terroristiske politik.

7. Vi afviser ligeledes ethvert forsøg på at lade Paraguays væbnede styrker deltage i USA’s interventionistiske politik over for folkene. Ingen paraguayansk soldat skal deltage i imperialisternes massakrer på andre folk i verden! Ingen paraguayansk soldat skal betale med sit blod for at forsvare imperialistiske interesser andre steder i verden!

Asunción, den 28. september 2001

Paraguays Kommunistiske Parti (PCP)
Paraguays Revolutionære Folkebevægelse Pyahyra (MPR-PP)
Socialistisk Folkesamling (CPS)
Bevægelsen Frit Fædreland (MPL)


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater