De konservatives fire faner

Det Konservative Folkeparties landsmøde lørdag forkyndte et fornyet korstog mod EU-modstandere, modstandere af privatisering, asylansøgere og andre potentielle “terrorister”.

Hele fire faner indgår i den konservative identitet. Det er ikke Dannebrog det hele: På en baggrund af det rød-hvide flag, det amerikanske Stars and Stripes, NATO-alliancens blå-hvide flag og EUs blå-gule stjerner proklamerede formanden og politimanden Bendt Bendtsen, at ytrings- og foreningsfriheden må indskrænkes i Danmark i kampen mod terrorisme. For Bent Bendtsen er der ingen tvivl, Danmark er ved sin ‘blødsødenhed’ allerede en terroristrede, der skjuler grupper som spreder “død og ødelæggelse”.

“Vi har et ansvar internationalt. Et ansvar for at sikre, at terrorceller ikke fra Danmark planlægger, uddanner eller finansierer terrorhandlinger. Og det lever vi ikke op til i dag. Det kræver ikke den store eksamen at finde eksempler på den slags organisationer i Danmark i dag”, siger Bendt Bendtsen. (Der som bekendt allerede har nået at udråbe 49 af slagsen, trukket en tilbage, fordi den støttes af hans parti, og bebudet flere lagt til)

Fra talerstolen i Scandinavian Congress Center sagde Bendt Bendtsen, at løsningen er, at der gives flere penge til Politiets Efterretningstjeneste (PET), og de danske EU-forbehold om ret og forsvar skal væk, ‘så hurtigt som muligt’, så Danmark kan være ‘fuldt med’ i EU. Ligesom han erklærede sin støtte til det amerikanske raketskjold (NMD) og NATOs kommende gengældelsesangreb og tilføjede, at lige meget hvad NATO vil bede Danmark om, vil Det Konservative Folkeparti sige ja.

Partiets politiske ordfører Lene Espersen holdt sig heller ikke tilbage: hun kaldte de danske forhold ‘utålelige – en skamstøtte over Danmark og noget der skal gøres op med i den kommende valgperiode’. Ellers var det mest værn om danskheden, der lå Lene Espersen på sinde. Især den særlige ‘danskhed’, der betyder frihed til fuld privatisering af den offentlige sociale og sundhedssektor.

Det konservative vil stramme reglerne for opholdstilladelse yderligere. Udlændinge skal have deres opholdstilladelse inddraget, hvis de støtter terrororganisationer. Flygtninge skal have deres asylsager genoptaget.

Følgende citat fra talerstolen på landsmødet leveret af Jakob Fastrup, folketingskandidat, Ikast gengiver vist stemningen for den særlige danskhed under 4 faner meget præcist:
“Vi er alle sammen i chok nu om dage. Men om nogle år skal vi nok få ordnet dem her, som vi også fik skovlen under de røde. Til den tid skulle vi gerne kunne sige, at vi ikke ofrede det fælles værdigrundlag”.

Der blæser sorte vinde hos samtlige borgerlige partier – og regeringspartierne og deres støtter blæser med. Forrige uge erklærede Dansk Folkeparti ‘hellig krig’ mod muslimer. Partiet Venstre foreslår nu racisme-paragraffen fjernet fra straffeloven. Der rasles krigerisk i alle kroge.

Netavisen 30.september 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne