Elever i fakkeloptog mod racisme

I går aftes blev der afholdt fakkeloptog mod racisme flere steder i landet. I København gik mange hundrede skoleelever fra Rådhuspladsen til Christiansborgs Slotsplads. Aktion ‘Racismefri skoler’ var på gaden.

På Rådhuspladsen talte bl.a. Lave Knud Broch, koordinator fra FN-forbundet.. Han fandt det ikke acceptabelt når danske partier efter situationen d. 11. september brugte dette som påskud til at angribe muslimer og skabe en hadsk stemning. Han sammenlignede også den nuværende hetz af muslimer med 30’ernes forfølgelse af jøder.

Demonstrationen, der var indkaldt af en række elevorganisationer var en del af en kampagne, der går ud på at skabe “racismefri skoler”, som indledtes ved folkeskolernes start efter sommerferien på initiativ af en række elevorganisationer. De “ønsker et uddannelsessystem med plads til alle” og “vil derfor arbejde for at alle føler sig velkomne på skolerne”, som det hedder i deres løbeseddel.

Kampagnen fik om muligt endnu større relevans efter begivenhederne i USA, som reaktionære kræfter har udnyttet til at optrappe en racistisk hetz mod især arabere og muslimer.

Øvrige talere var fra DGS (gymnasieskoler), LH (handelsskoler), EEO (erhvervsskoler), DEO (folkeskoler) og LAK (HF’ere).

Netavisen 27. september 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne