Vammelt, Nyrup!

Lad det være sagt med det samme:
Det er forfærdeligt, at flere tusinde mennesker døde som følge af terrorhandlingerne i New York.
Det er næsten lige så forfærdeligt, som da svært bevæbnede soldater efter en nøje tilrettelagt drejebog slagtede flere tusinde palæstinensere i flygtningelejrene Sabra og Shatila.
Den ansvarlige for aktionen, – terroristen over alle terrorister – Ariel Sharon er i dag politisk leder af staten Israel.
Der var og er ingen som helst tvivl om, hvem der stod bag den nedslagtning, så det skulle være temmelig enkelt at følge den nye parole blandt “store statsmænd”: Hunt him down!!
Aktionen i NY udlægges som en bin Laden-handling. Hvor ved vi det fra? Der fremlægges overhovedet ingen beviser, – CIA´s ord står som altid til troende!

Men lad os bare for sjov skyld lade være med at gå i selvsving og i stedet bruge vores sunde kommunistiske fornuft og spørge, som vi altid gør: Hvem har interesse i aktionen i NY og de følger, den ser ud til at få?
Det kan da godt være, at en række muslimske fundamentalister føler, at det på langt sigt vil gavne deres sag, når den rige verdens myrderier går i gang, men de er da vist også de eneste, der kan få øje på det gavnlige.
Det kan da også godt være, at Israel kan se en fordel i NY-aktionen. Den flytter opmærksomheden fra den racistiske israelske politik, den skaber splittelse i den islamiske verden, den giver mulighed for at slå endnu hårdere ned på palæstinenserne osv.
Det kan da forresten også være, at en række ledende kredse i USA har interesse i NY-aktionen.
Det betyder ikke, at det nødvendigvis er Mossad eller CIA, der har udført aktionen. Men man kan infiltrere terrorgrupper, bane vejen for dem, finansiere dem og mange andre dejlige ting.

Selvfølgelig er det bare tankespind, – eller er det? – men det er da ved gud iøjenfaldende, at netop aktionen i NY baner vejen for den rige verdens totale krig mod den fattige verden, mod arbejderklassens og folkenes demokratiske rettigheder, for den rå imperialismes nye verdensorden.

En enkelt af mine bekendte mente, at jeg skulle passe på ikke at lette sammen med alle mine luftkasteller. Det kan godt være, at der i en vis udstrækning er tale om vidtløftige tanker, men vi er nødt til at medtage alle muligheder i forsøget på at forstå, hvad der sker og ikke mindst hvorfor.
Hellere være for skeptisk end for naiv. For en ting er helt sikkert: Når imperialisterne rasler med våbnene og gør sig parat til krig, så er det altid de store pengeinteresser, der scorer kassen og almindelige mennesker, der kommer til at betale regningen.
I skrivende stund kører det store krigsshow over TV-skærmene fra USA. Lige nu kaldes det mindekoncert, hvor en række store kunstnere yder deres bidrag, og TV-kiggerne kan sende penge til de efterladte.

Tag ikke fejl af, hvad der sker. Der manipuleres med vores følelser! Den store massepsykose er ved at blive skabt, og den skal munde ud i et langvarigt krigstogt af militær, økonomisk og politisk art mod de ulykkelige, der ikke falder på knæ, bøjer nakken og sværger evig troskab til kapitalismen i almindelighed og den amerikanske imperialisme i særdeleshed.

Herhjemme er statsministeren gået i spidsen med et vammelt eksempel. På CNN tonede Nyrup natten til lørdag frem med budskabet: Danmark klar til krig! Men 80 pct. af danskerne er imod en krig som den, USA er ved at indlede.
Jeg kan ikke forlige mig med at have en regeringschef og en regering, der altid totalt ukritisk kaster sig i støvet for den stærkes ret. Vi har vel endnu ikke helt glemt, at det var en socialdemokratisk regering, der opfordrede befolkningen til under besættelsen at støtte Hitlertyskland og angive frihedskæmperne. Samme regering vendte på en tallerken, da Tyskland ikke længere så ud til at være den stærkeste part. I dag er der ingen tvivl om, at USA er den stærkeste militære magt, og vor kongelige socialdemokratiske statsminister er ikke et øjeblik i tvivl om, hvem han skal slikke i røven. Jeg håber, han får en rigtig dårlig smag i munden!

Heldigvis er stadig flere mennesker begyndt at dukke ud af chokbølgerne fra New York.
I USA går fredsbevægelserne på gaden og protesterer mod krig. Herhjemme laves forberedelser til demonstrationer mod krigen.
Masser af de mennesker, jeg har talt med de sidste dage, er helt afklarede på, at ulighederne og undertrykkelsen i verden er årsagen til fundamentalistiske gruppers terrorhandlinger. Derfor vil de påtænkte krigshandlinger medføre endnu mere terror, had og desperation.
Som kommunister ved vi godt, at kapitalismen vil vedblive med at udbytte, undertrykke og skabe grundlag for endnu mere terror. Vi ved også, at socialismen er svaret, – den viden må vi ikke tvivle et øjeblik på i den kommende meget svære tid.

kj

KRIG ER IKKE LØSNINGEN!
NEJ TIL USA´s KRIG!

Netavisen 23. september 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne