USA: March mod racisme og krig

Den planlagte store demonstration ved Det Hvide Hus den 29. september imod Bush-administrationens reaktionære inden- og udenrigspolitik og mod IMF og verdensbanken gennemføres – men ændres i lyset af den ny situationen efter bombningerne til en national march mod racisme og krig.
Det er samtidig uvist hvorvidt IMFs og Verdensbankens årsmøde den 29.-30. overhovedet vil blive gennemført. Embedsmænd derfra siger, at man overvejer aflysning.

I en udtalelse fra IAC, International Action Center, en af hovedarrangørerne af demonstrationen mod Bush, hvortil mobiliseringen har været i gang i flere måneder, hedder det:

‘I lyset af den nuværende krise med dens tragiske konsekvenser for så mange tusind mennesker, har vi ændret vores demonstrationsappel for at fokusere på den umiddelbare racistiske fare og den alvorlige trussel om en ny krig.
Alle som er imod racisme bør stå skulder ved skulder med vores søstre og brødre i de arabiske, muslimske og øvrige farvede samfund, som er ofre for vold, bliver gjort til syndebukke, chikaneres og intimideres i et racistisk hysteri, som opflammes over hele USA.
Vi opfordrer alle – sorte, latino’er, asiater, arabere, indianere og hvide – til at stå sammen og sige nej til racisme. Vi opfordrer indstændigt alle organisationer til at stå sammen på dette kritiske tidspunkt’.

Demonstration finder sted foran Det Hvide Hus – og den ændrede demonstrationsappel lyder sådan:

Fortæl George Bush: VI SIGER NEJ TIL RACISME OG KRIG!

Vi forlanger at regeringen bevilger milliarder til at genopbygge New York City og kompensere ofrene for bombningerne den 11. september og deres familier, hvoraf mange ikke bare har mistet deres kære, men også arbejde, hjem og sygdomsforsikring – og at de ikke bruges til en ny krig mod Mellemøstens folk eller andre steder!

Nu er tiden kommet for alle mennesker med samvittighed, alle som er modstandere af racisme og krig, at stå sammen. Regeringen forsøger at fratage os vore borgerrettigheder og skabe et klima, hvor det er umuligt for progressive mennesker at give udtryk for deres mening.
Bush-regeringen forsøger at udnytte denne krise til at militarisere det amerikanske samfund med en enorm udvidelse af politibeføjelserne, som har til hensigt kraftigt at indskrænke elementære demokratiske rettigheder.

De progressive kræfter i USA, der er hårdt trængt af krigshysteriet, racismen og den reaktionære nationalisme, som er en del af krigsforberedelserne, fastholder at vise flaget!

Se om den oprindelige demonstration og -appel:
George Bush – racismens og globaliseringens ansigt

Netavisen 15. september 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater