Israel: ‘Udryd det palæstinensiske element’

Mindre end 24 timer efter angrebene på Pentagon og WTC opfordrede den israelske turistminister Rehav’am Ze’evi i den israelske militærradio til at benytte lejligheden til fuldstændig etnisk udrensning.

Ze’evi er tidligere general og leder af den israelske ultra-højrefløjsfraktion Moledet, hvis politik er etnisk udrensning i de besatte palæstinensiske områder. Til radioen sagde han:
‘Israel skal gribe chancen, nu hvor verden forstår os’ til at ‘udrydde det palæstinensiske element’.
Ifølge Sergeyi Sandler fra organisationen New Profile, der støtter israelske militærnægtere, ‘forsøgte Ze’evi ikke engang at skjule tilfredsheden i stemmen.’

Ze’evi var netop blevet forfremmet til medlem af det såkaldte ‘køkkenkabinet’ – den snævre topledelse i den israelske regering, der træffer de vigtigste beslutninger. Til militærradioen fortalte han om sit første møde i dette forum – og at da han havde fremlagt sine ideer for de andre ministre havde de, der før havde været tøvende ‘nu siddet med nedsænkede blikke’.

Sharon-regeringen forbereder utvivlsomt et angreb for at knuse PLO, Arafat og det palæstinesiske selvstyre og dets organisationer. Om fascistiske galninge som turistministeren får gennemført deres vilde planer i ly af den amerikanske ‘terrorkrig’ afhænger af den palæstinensiske modstand og af den voksende indre israelske modstand, som bla. giver sig udtryk i et stærkt stigende antal militærnægtere. Og af hvorvidt den internationale opinion og solidaritet med palæstinenserne formår at tøjle det israelske militaristiske regime.

Netavisen 13. September 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne