USA forbereder krig mod Afghanistan – og mod ? . . .

Den amerikanske udenrigsminister Colin Powell kalder angrebene på WTC og Pentagon for ‘et angreb på den civiliserede verden‘.
– ‘USA er i krig’, erklærede han og præsident Bush med én mund i dag.
Med hvem? Alt tyder på at USA forbereder krig mod Afghanistan og sine forhenværende allierede Taliban og Osama bin Laden. Colin Powell har haft travlt med at genoplive koalitionen fra Golf-krigen – og har ført intensive samtaler med den engelske udenrigsminister, den israelske Shimon Peres, EU og Rusland.

Der vil blive givet støtte alle disse steder fra til et angreb på den afghanske regering, som huser Osama bin Laden, en tidligere amerikanskuddannet terrorist (a la Noriega), som blandt andet blev sat ind i den amerikansk-støttede krig mod det daværende Sovjetunionen, der invaderede Afghanistan i 1979.
Som mange gange før vender USA sig nu mod sine tidligere allierede og protegeer: Noriega i Panama eller Saddam Hussein i Irak.

USA benægter at stå bag bombardementerne af Kabul samme nat som angrebet i USA fandt sted. Det er ikke troværdigt. Det kan have været en (mislykket) hævnaktion, eller en generalprøve.
Det isolerede Taliban-regime ser ud til at være udset til det første, der skal falde i ‘verdenskrigen mod terrorismen’. Den amerikanske præsident har gjort det klart, at man ‘ikke vil skelne mellem terrorister og de lande, der huser dem’ – hvad der må siges at være en blanco-check til angreb på hvemsomhelst. (Danmark har som bekendt også haft sine ‘terrorister’, opkaldt efter en svensk provins).

For Israel er ‘terrororganisationen PLO’ og de øvrige palæstinensiske kamporganisationer terrorister alle til hobe. En udslettelse af det palæstinensiske folks organisationer og institutioner og en militær underkuelse og fordrivelse kan finde sted i Palæstina i ly af den amerikanske krig mod Afghanistan – med risiko for en omfattende Mellemøstkrig.
Krigen mod Saddam Husseins Irak er som bekendt ikke slut – og USA og England har fortsat bombardementer i 10 år. Det kan igen blive en omfattende krig.
Samtlige de af USA udnævnte ‘slyngelstater’ er oplagte mål i den ‘verdenskrig mod terrorisme’, det internationale terrormakkerpar USA og Israel erklærede i går.

Ingen i den vestlige verden vil have den fjerneste sympati for det fundamentalistiske muslimske Taliban-regime – andet end muslimer, som vil opfatte det som en religionskrig fra Vestens side.
Men det afghanske folk kommer endnu engang til at betale en uhyggelig pris, hvis USA går i krig dér, denne gang med taberen af den sidste ‘verdenskrig i landet’, Rusland, som allieret.
Den religiøse fundamentalisme kan ikke bombarderes væk. En angrebskrig fra USA’s side kan kun bidrage til at sende det afghanske folk endnu længere tilbage mod stenalderen.

USA er ved at forberede verdensopinionen på krigen – og at dømme Osama bin Laden som den egentlige bagmand for angrebet på Pentagon og WTC. Taliban-regimet har fordømt angrebet – og benægter, at bin Laden står bag det. Der var engang USA angreb Libyen og søgte at slå oberst Gadaffi ihjel som gengæld for en bombesprængning på et disktotek i Berlin, der kostede 2 amerikanske soldater livet. De amerikanske bomber, der bl.a. dræbte hans datter, var fejladresserede: Det er almindelig anerkendt at Libyen ikke havde noget med attentatet i Berlin at gøre. Men USA vil igen agere anklager, domstol og bøddel på én gang.

Nyhedsbureauerne rapporterer at USA nu påkalder sig den klausul i NATO-traktaten som siger, at et angreb på ét medlem skal ses som et angreb på alle, og fordrer fælles svar. Det betyder at Danmark kan være i krig i morgen eller overmorgen.

USA, England, Rusland, EU, Israel: Hold hænderne væk fra Afghanistan! Der ligger en tikkende bombe i hele Mellemøsten, som kan føre til en langvarig og blodig krig, der vil få de dramatiske begivenheder i New York og Washington til at blive blot en episode i Den 3. Verdenskrig.

Netavisen 12. september 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne