Amter og kommuner: “Ny løn” skal udbygges

Et af de offentlige arbejdsgiveres hovedkrav til de kommende overenskomster vil gå på en voldsom udbygning af de nye, splittende lønsystemer, til daglig kaldet Ny Løn. Halvdelen af lønstigningerne skal udbetales i form af Ny Løn, ikke i form af ensartede lønforhøjelser, som kommer alle offentligt ansatte til gode.

Det gennembrud for de nye, splittende lønsystemer, som de offentlige arbejdsgivere opnåede ved de forrige overenskomstforhandlinger, skal udnyttes til fulde i bestræbelserne på at spille de offentligt ansatte ud mod hinanden. Udbygges Ny Løn ikke visner de nye lønsystemer, frygter direktør Benny G. Hansen, Amtrådsforeningen. De nye, individuelle lønsystemer bør i løbet af få år udgøre mellem 10 og 20 pct. af lønnen, mener han .

Kommunaldirektørernes formand, Jørgen Klausen, udtaler, at det er meget vigtigt, at Ny Løn bliver en del af personalepolitikken i kommunerne og amterne, og han slår samtidig fast, at Kommunernes Landsforening hellere end gerne ser så stor en del af lønstigningerne lagt ud som Ny Løn.
Så modstanden imod Ny Løn bør styrkes forud for de kommende overenskomstforhandlinger for de offentlige ansatte

Netavisen 12. september 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne