Et ældreoprør på vej

Stemningen var ikke til at tage fejl af i en fyldt Nørrebrohal i København tirsdag d. 29.8. da Den Koordinerende Gruppe havde indkaldt til protestmøde:
Pensionisterne vil have deres lovede tillægspension i Den Sociale Pensionsfond på 150 mia. kr. udbetalt. Statstyveriet af pensionisternes penge skal stoppes. Fondens renter på ca. 10. mia. kr. årligt skal omgående bruges på en tillægspension på 10.000 kr. om året som en lovfæstet del af Folkepensionens grundbeløb.
Det var hvad regeringen og Folketinget vedtog, da loven blev fremsat i 1970. Det er hvad alle har indbetalt til i 11 år. Alt andet er bedrag og tyveri.

Sådan lød beskeden fra de omkring 800 vrede pensionister til regeringen og Folketinget. Regeringen har igen i år sat tyveri af nye 8 mia. kr. fra Den Sociale Pensionsfond på forslaget til finanslov 2002.

– Formålet med fonden har ikke ramt 100% præcist – I forventede en tillægspension uden at få den og uden forklaring. Til gengæld har I jo så fået så meget andet for de penge – boligydelse, varmehjælp, ældrepleje. Og vi i Socialdemokratiet står for velfærd for de svageste . . .
Længere nåede Socialdemokratiets næstformand Jytte Andersen aldrig, trods gentagne forsøg. Jytte Andersens valgbedrag blev kontant afvist.

– Tro ikke vi alle sammen er blevet helt senil-demente endnu – var svaret fra dem, som regeringen netop har skåret hårdt i boligydelse og varmehjælp til.
– Ifølge Jytte Andersen skulle de 9 mia. kr. regeringen sidste år stjal fra fonden været gået til forbedringer for os. De er ikke kommet min vej – vi har kun set nedskæringer og misrøgt, lød det fra pensionist Ruth Pedersen.

– Vi ufaglærte kvinder knoklede i 60erne, knoklede i 70erne og i 80erne og det uden ligeløn. Vi fik at vide at vi byggede velfærden og samfundsøkonomien op. Nu siger I der heller ikke er råd til vores tillægspension. I stjal fra os dengang. Og I stjæler fra os nu. Det skal I ikke slippe af sted med, sagde pensionist Eva Jensen.

Socialdemokratiets næstformand forsøgte sig også med den gamle traver om, at man slet ikke kan skaffe de mange penge pensionisterne har til gode. Hvor skulle de dog komme fra?
Det affødte straks to kontante spørgsmål fra de forsamlede.
– Hvordan kan regeringen hvert år hente 8-9 mia. kr. fra en pensionsfond, hvis penge ikke eksisterer?
I så fald har de opfundet en hel ny økonomisk mirakelkur.
– Hvis pengene ikke eksisterer, betyder det så, at både finansloven og Nationalbankens regnskaber, hvor fonden er opført, er forfalskede for at sløre tyveriet af pensionspengene?

Heller ikke Enhedslistens finansordfører Frank Aaen slap fra en større søforklaring på deres forslag om helt at nedlægge Den Sociale Pensionsfond. Leif Larsen fra Den Koordinerende Gruppe måtte gøre økonom Aaen opmærksom på, at såvel fonden som renteafkastet indeholdt midler nok mod den inflationsudhuling Aaen rodede sig ud i.

Dansk Folkepartiets Kristian Thulesen Dahl undlod ikke på demagogisk vis at fremstå som bannerfører for pensionisternes krav også i denne sag. Men, tilføjede han: – Sagen skal jo ikke koncentrere sig om penge, selvom jeg under jer dem – det er principper det gælder”.

Den Koordinerende Gruppe har fået fri proces til en retssag mod statsminister Nyrup Rasmussen for tyveriet af Den Sociale Pensionsfond. Over hele landet vokser henvendelser og interessen for denne sag dag for dag. Vreden og utilfredsheden med ikke bare dette gigant tyveri, men med hele den skandaløse manglende velfærdspolitik for de ældre vokser i omfang og styrke.

– Hvis I vinder, så får demokratiet sandelig et problem med at finde pengene, var Jytte Andersens, næstformand for Socialdemokratiet, sure slutreplik.

Nej, regeringen og de ansvarlige folketingspolitikere har fået sig et problem, de ikke kan komme udenom.
Et ældreoprør på vej.

Se også
Et brag af et møde Omfattende referat og billeder fra mødet i Nørrebrohallen

Netavisen 29. august 2001

Den Koordinerende Gruppe består pr. 1. september 2001 i alfabetisk rækkefølge af følgende 19 græsrodsorganisationer :

Aktive Modstandsfolk – Arbejderpartiet Kommunisterne APK – Brugernes Stemme – Danmarks Miljøparti – DKP – EKS , en klub af Socialdemokrater – Enhedslisten – Folkebevægelsen mod Nazismen – Jord & Betonarbejdernes Fagforening – Lager & Handel, København (Seniorklubben) Malernes Fagforening i København(seniorklubben) – Murernes Fagforening i København (seniorklubben) – Murersvendenes Fagforening i København – Onsdagsklubben i Brohusgade – Patientforeningen Danmark – Pensionisternes Hobbyklub af 1965. – Rør & Blikkenslagernes Fagforening af 1873 (efterlønsklub) – Rør & Blik, København ) – Typografernes Seniorklub i København

Om Den sociale Pensionsfond har den udgivet pjecen:
Den sociale pensionsfond – Historien om det store tyveri

Hjemmeside De usynlige

Girokontonummer: 1-657-4813

Den Sociale Pensionsfonds Procesforening ved Musse Møller, Egelunden 87, 2635 Ishøj
Gruppen står åben for nye organisationer ved henvendelse til

Leif Larsen,
Faurbjergvej 26,
4300
Holbæk