Begravelsen af Abu Ali Mustafa national palæstinensisk enhedsmanifestation

Hundredtusinde palæstinensere begravede i går i Ramallah lederen af PFLP, der fejgt blev myrdet med amerikansk højteknologi af den israelske hær. Det blev en mægtig enhedsmanifestation af viljen til at forstærke intifadaen.

Repræsentanter for alle de palæstinensiske politiske partier og bevægelser deltog i begravelsesoptoget. Det omfattede mange af Arafats ministre, medlemmer af det palæstinensiske parlament og ledende repræsentanter fra Al Fatah og Hamas.

Talrige andre steder i Palæstina, i andre arabiske lande og i andre dele af verden blev der afholdt mindehøjtideligheder eller demonstrationer. Titusinder af palæstinensiske flygtninge i lejre i Syrien, Libanon og Jorden deltog i sørgetog.

Alt tyder på, at det skændige mord på Abu Ali Mustafa, beordret af krigsforbryderen og slagteren Ariel Sharon, vil bidrage til at udvikle den palæstinensiske opstand yderligere og betyde påbegyndelsen af en egentlig guerillakrig mod besættelsesmagten og dens amerikanske støtte.

Israel manifesterede kort efter mordet på Abu Ali Mustafa sin agressive kurs med ny militære fremstød med tanks i palæstinensiske områder, besættelsen af Beit Jala, som forsvarsministeren erklærer vil være ‘permanent’ og tilintetgørelsen af en flygtningelejr.

Se også Press Release of PFLP on the Death of Abu Ali Mustafa (Engelsk)

Netavisen 29. august 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne