Finanslov 2002: Arbejdsløse og syge skal betale EU-formandsskabet

Det bliver dyrt for danske samfund, når Danmark overtager EU-formandskabet i andet halvår af 2002. Det sætter sit præg på regeringens finanslovsforslag, som blev fremlagt i dag af finansminister Pia Gjellerup. Knap en halv milliard er der afsat til formandsværdigheden – men så omfatter det også både topmødet i København i december 2002 og et fællesmøde for regeringscheferne fra EU og en række asiatiske lande.
363,5 mio. er direkte afsat til formålet – og 60 mio. yderligere holdes i reserve. Men så skulle de tårnhøje politiudgifter i forbindelse med topmødet også være dækket ind.

Regeringens finanslovsforslag 2002 følges af et budgetforslag hvor der er lagt op til at spare lidt over en halv milliard kroner på de langtidssyge (140 mio.. kr.), de kortidssyge (120 mio.kr), de arbejdsløse i a-kasse (150 mio. kr.), kontanthjælpsmodtagere (100 mio. kr.) og integration af flygtninge og indvandrere (11 mio. kr.).
Det er et beløb, der svarer til regeringens finanslovsforslag om at bruge omkring en halv milliard kr. på dansk EU-formandskab – godt og vel.

– At lade de syge og arbejdsløse betale for EU-formandskabet viser meget godt indholdet i regeringens finanslovsforslag, udtaler Dorte Grenaa, formand for Arbejderpartiet Kommunisterne APK:
– Finanslovsforslag 2002 er en forsættelse af tidligere års sorte finansloves nedskæringsraid af arbejderklassens forhold. En direkte uholdbar asocial og arbejderfjendsk politik.

Netavisen 28. august 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne