Lederen af PFLP myrdet ved israelsk terrorangreb

Lederen af Folkefronten til Palæstinas Befrielse PFLP Abu Ali Mustafa er blevet dræbt ved et raketangreb mod hans kontor i Ramallah. Han blev offer for et af de systematiske ‘målrettede mord’, den bevidste politik for likvideringer af palæstinensiske ledere, som terrorstaten Israel gennemfører under krænkelse af al international ret.

Den 62-årige Abu Ali Mustafa blev leder af PFLP, da den tidligere formand Georg Habash i sommeren 2000 trak sig tilbage. PFLP er medlem af det palæstinensiske PLO og dens næststørste organisation, men har afvist den såkaldte ‘fredsproces’, som Arafat indgik i. Under intifadaen er PFLPs indflydelse blandt palæstinenserne blevet væsentlig styrket.
PFLP definerer sig som en marxistisk-leninistisk organisation, og som den palæstinensiske arbejderklasses fortropsorganisation. Det arbejder for et frit, demokratisk og uafhængigt Palæstina i hele Palæstina. Dets mål er at etablere en demokratisk og socialistisk stat.

Den fejge israelske likvidering af den palæstinensiske leder har skabt vrede overalt i verden, og raseri i de arabiske lande. Mere end 25.000 mennesker protesterede i Gazas gader mod mordet.

I Damascus erklærede Maher Taher, medlem af PFLPs ledelse:
– Denne forbrydelse vil ikke få lov at passere ustraffet, og PFLP vil besvare den. Israel kommer til at bære konsekvenserne.
Se her Udtalelse fra PFLP (på engelsk) om mordet på Abu Ali-Mustafa.

En talsmand for Yassir Arafat Nabil Abu Rudeina siger:
– Dette er et farligt stadie i den israelske aggression; Israel har overskredet alle grænser. Det er en ny forbrydelse, Israel begår ved at benytte sig af den amerikanske tavshed og uansvarlige amerikanske udtalelser.
– Premierminister Sharon inviterer helvede til at bryde løs.

Regeringer i den arabiske verden protesterer. Den jordanske informationsminister Saleh Kallab afspejlede trykket fra de arabiske masser, da han kaldte mordet ‘uhyrligt’ og erklærede:
– Det jordanske folk og den jordanske regering fordømmer denne forræderiske aggression, som indgår i den israelske eskalationscyklus mod det palæstinensiske folk og dets ledelse.

– Israel har øget spændingerne i regionen til et niveau, vi ikke har set i mange år”, siger FNs generalsekretær Kofi Annan. Han opfordrer til, at der sendes observatører til området.

Arbejderpartiet Kommunisterne APK fordømmer mordet på Abu Ali Mustafa som en ‘bevidst og ondsindet provokation’. Klaus Riis, APK:
– PFLP spiller en vigtig rolle i det palæstinensiske folks frihedskamp , og nu er Israel i gang med at udvælge palæstinensernes politiske ledere til deres selektive mordpolitik. Det er en soleklar forbrydelse mod folkeretten, og en bevidst og ondsindet provokation.
– Det viser også at Israel ikke kan stoppes ved appeller til ‘fornuften’, eller henstillinger om at overholde international lov. Det er en kriminel stat, en terrorstat, der ikke vil tillade palæstinenserne at opbygge deres egen stat og myrder deres ledelse. Den må ses og behandles som en sådan, og Danmark bør ikke bare fordømme dette attentat, men hele den israelske kriminelle besættelsespolitik – og burde afbryde de diplomatiske forbindelser.
– Det vigtigste er at den folkelige solidaritetsbevægelse til støtte for den palæstinensiske modstandskamp bliver stadig stærkere. Den israelske terror er i færd med at afsløre et horribelt folkemord, som danskerne fordømmer, efterhånden som den skjulte sandhed går op for dem.

Læs også
Udtalelse fra PFLP (på engelsk)
Det palæstinensiske folk beder om din støtte
Tema: Intifadaen 1 år

Netavisen 27. august 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne