I er G8 – Vi er 6 milliarder

_________________________________________________________________________

Genua 18.-22. juli 2001

Protester i mere end 140 byer verden over
[Netavisen 26.07.01] Mere end 100 personer er stadig forsvundne efter G8-topmødet i Genua. I mindst 140 byer verden over har der været afholdt protestmøder mod den uhørte politivold.
Den italienske avis La Repubblica: ‘It was all true’ Engelsk Italiensk politimand indrømmer politiets fascistiske optræden. Italiensk

Protestbølge i Italien efter Genua
[Netavisen 25.07.01] Bølgerne går højt i Italien efter G8-topmødet i Genua. Tirsdag gik tusinder i demonstration mod politibrutalitet, politistatsmetoder og til minde om den myrdede Carlo Giuliani. De krævede indenrigsminister Claudio Scajola fra det fascistiske Forza Italias afgang.

IndyMedia: Undersøg politioverfald og brug af provokatører
[Netavisen 24.07.01] Det verdensomspændende alternative nyhedsbureau IMC (IndyMedia) kræver en tilbundsgående undersøgelse af politioverfaldet på Genuas Sociale Forum og IMC. Sortklædte provokatører samarbejdede her og under hele Genua-forløbet med italiensk politi, hedder det i en udtalelse.
Se også
Beretning om politivold og fascistisk infiltration (BBC) engelsk
International journalistføderation fordømmer den italienske politivold (engelsk)

I er G-8 – vi er 6 milliarder
[Netavisen 22.07.01] G-8 topmødet er slut – og antiglobaliseringsbevægelsen gik styrket ud af konfrontationen med magthaverne. KP-Netkommentar.

Videoer fra søndag nat:
Razzia mod Genuas Sociale Forum (tysk)
Overfald på Genuas Sociale Forum og IndyMedia Yahoo, Frankrig

Billedreportage fra Den store demonstration som ikke måtte finde sted

Se også:
Hundreder af fotos fra Genua (Yahoo)

G-8: Blod på hænderne, blod i Genuas gader
[Netavisen 21.07.01] Den unødvendige nedskydning af Carlo Giuliani i Genua understreger, at den herskende elite er på en liv-og-død konfrontationskurs mod folkene, siger Klaus Riis, Arbejderpartiet Kommunisterne i denne kommentar.

Kæmpedemo i Genua og globale protester
[Netavisen 21.07.01] Mordet på Carlo Giuliani har ikke skræmt demonstranterne væk – der meldes om 150.000 deltagere i lørdagens store demonstration. Overalt i verden er der holdt protestdemonstrationer mod gårsdagens nedskydning.
Se Billedside fra Genua

G-8 er også Den europæiske Union
[Netavisen 21.07.01] G-8 repræsenterer ikke blot de syv rigeste lande samt Rusland. Den europæiske Union er også med. Den økonomiske erklæring fra topmødet bekræfter den fortsatte nyliberale kurs. Der lægges op til nye skarpe konfrontationer med folkene.

Genua: Første dødsoffer i antiglobaliseringsdemonstrationerne
[Netavisen 20.07.01] En aktivist meldes død i Genua, mens tåregassen har flydt og politiet har brugt skydevåben på topmødets første dag.
Fotos: Drabet på Carlo Giuliani
Fotos: Carlo Giulianis død
Se video af politivold: Blodige politiangreb

Genua og globaliseringens krise
[Netavisen 20.07.01] Globaliseringsprocessen er inde i en krise, som forstærkes af mangelen på konsensus blandt G8-landene. Genua kan blive et symbol på det.
Kommentar af professor Walden Bello, direktør for Instituttet Focus on the Global South.

Demonstrationerne i Genua startet
[Netavisen 20.07.01] Mindst 50.000 deltog sent torsdag i den første store demonstration mod G8-topmødet. Den blev en stor succes.
Følg med i protesterne på
IndyMedia/Italien – – – Summer of Resistence (UK)

G8 i Genua
[Netavisen 20.07.01] G8-topmødets ‘svar’ på den økonomiske verdenskrise er simpelthen at forstærke globaliseringen: det vil sige yderligere at øge udbytningen og elendigheden. Derfor protesteres der i Genua.
Leder i Kommunistisk Politik 15, 2001.

FNs ny udviklingsstrategi
[Netavisen 19.07.01] FNs udviklingsorganisation UNDP vil udrydde den globale fattigdom med bioteknologi, anden ny teknologi og fri tøjler for de multinationale. G-8 topmødet vil have samme linje.
Se også Nogle fakta om verdens tilstand

Provokation som optakt til G-8-topmøde i Genua
[Netavisen 18.07.01] 150.000 demonstranter ventes til G8 topmødet i Genova, som for længst er forvandlet til en befæstet by. En brevbombe sårede i går en betjent. Hvem har mon sendt den? KP-Netkommentar
Se også Militæret skal bevogte topmødet i Genua
Klassekampen, Norge

Drakoniske forholdsregler – Genua lukkes hermetisk
[Netavisen 18.06.01] EU-lederne vil indføre drakoniske forholdsregler mod protester ved kommende topmøder, skriver den engelske avis The Observer. Det økonomiske G8-topmøde i Genua den 18.-22. juli vil finde sted i en hermetisk lukket by. ____________________________________________________________________________


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne