Mumia: Tusinder demonstrerede i Philadelphia

Den 17. august indledtes den ny høringssag om Mumia Abu-Jamal – uden at hovedpersonen selv var til stede. Han var af domstolen blevet nægtet overførsel med den absurede begrundelse, at der ikke var fængselsplads til ham i Philadelphia.

Uden for retsbygningen organiserede mere end 2000 demonstranter en march med krav om Mumias øjeblikkelige løsladelse på basis af, at en vis Arnold Beverley har tilstået at være manden, der dræbte betjente Daniel Faulkner – det mord, Mumia blev dømt til døden for i 1983. Blandt talerne var lederen af den internationale solidaritetsbevægelse til støtte for Mumia Pam Africa, skuespilleren Ossie Davis og demokraten Jesse Jackson.

I retssalen oplæstes en erklæring fra Mumia, der fordømte afvisningen af, at han selv kunne være til stede som fuldstændig ubegrundet. Dommer Pamela Dembe accepterede Mumias nye hold af sagførere, som vil præsentere fem nye dokumenter i sagen – herunder den beedigede tilståelse fra Beverley. Den er tidligere i juli blevet afvist af en dommer Yohn som ‘forældet’. Pamela Dembe gav Mumias sagførere tre uger til at begrunde, hvorfor tilståelsen ikke skulle være det. Sagen fortsætter den 7. september.

Der eksisterer en fortsat fare i forbindelse med de nye retshøringer, der kan føre til genoptagelse af selve sagen, at henrettelsen alligevel gennemføres. Det store netværk til støtte for Mumia forbereder massive og omfattende protester, såfremt en ny henrettelsesordre undertegnes.

Se også Massemobilisering for Mumia

Netavisen 20. august 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne