København: Ingen torturbødler i Danmark

Carmi Gillon ankom til Danmark i dag – og blev foran den israelske ambassade i Hellerup mødt af hele to demonstrationer. Han skal retsforfølges, sagde Palæstina-initiativet.

Krigsforbrydere og torturbødler har ingen diplomatisk immunitet. De kan sættes for retten hvor som helst. Den ny israelske ambassadør i Danmark er internationalt kendt for sin rolle som overbøddel og ansvarlig for anvendelsen af tortur mod palæstinensere som chef for de israelske sikkerhedsstyrker. I mindst et tilfælde med dødelig udgang.
Og han er berygtet som fortsat tilhænger af tortur mod palæstinensere.

Palæstinensiske flag og mange transparenter mod Gillon pyntede Palæstina-initiativets demonstration med omkring 500 deltagere. Talerne – bl.a. Finn Sørensen, formand for bryggeriarbejderne i København og advokat Bjørn Elmquist – krævede at den danske regering retsforfølger den ny israelske ambassadør, der som torturbøddel ikke kan påberåbe sig diplomatisk immunitet.

En meget stort politiopbud var udkommanderet – på trods af det forløb alt fredeligt.

Netavisen 15. august 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne