Århus: Carmi Gillon ikke velkommen

Demonstrationsmødet på rådhuspladsen i Århus vendt mod Israels kommende ambassadør i Danmark Carmi Gillon og mod Israels tortur mod palæstinenserne samlede flere hundrede under stor mediebevågenhed.
Demonstrationen forløb fredeligt og skilte og bannere med påskrifter som ‘Israel ud af de besatte områder’ og ‘Stop torturen’ sås overalt.

Blandt talerne var Bo Magnussen, international sekretær for LO, Århus, Niels-Erik Eskildsen, SF, Skole- og kulturrådsformand samt Keld Albrechtsen, MF, Enhedslisten. De tog blandt andet afstand fra at sende en ansvarlig for torturen til Danmark, ligesom de klart tog afstand fra at Gillon deltager ved den officielle åbning af Århus festugen. Halvdelen af deltagerne var danskere, der ville vise deres solidaritet med det palæstinensiske folks kamp, de øvrige fortrinsvis palæstinensere.
Demonstrationsmødet var arrangeret af Palæstinakomiteen i Århus.

Den mødes igen mandag for at diskutere situationen hvis Gillon og den israelske ambassade skulle gøre alvor af truslen om at sende Gillon til festugens åbning, og for at drøfte initiativer til markering af årsdagen for den nye intifada.

Netavisen 15. august 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne