Gaderne overladt til nazi

Efter en drøftelse på sit hovedbestyrelsesmøde den 11. august 2001 udtaler Folkebevægelsen Mod Nazisme (FMN):

Under eskorte af en talstærk politistyrke har danske og udenlandske nazister afviklet en massiv demonstration i Hillerød lørdag den 4. august.
Det er desværre ikke første gang, at nazi holder en ulovlig, ikke anmeldt demonstration i Danmark, og selv om politifolkene så truende ud i hjælme og kampuniformer, var det ren kamuflage, idet de nærmest optrådte som omsorgsfulde turistførere. Det er kommet dertil, at nazisterne har erobret gaderne, som de sang om i nazismens barndom.
I Hillerød var der tale om et skuespil, som kun kan opfattes som et nyt varsel om, at nu skal den danske befolkning vænnes til at betragte den kriminelle nazisme som en stueren og naturlig del af det politiske billede. Det er bemærkelsesværdigt, at, presse, radio og tv – også kaldt “demokratiets vogtere” – stort set undlod at omtale begivenheden.
Med andre ord er nazi officielt fredet i Danmark.

Politiet var underrettet om, at nazisterne var på vej til Hillerød, hvor de tidligere havde en base med salg til bl.a. udlandet af ulovligt propagandamateriale. Store politistyrker fra København og Nordsjælland blev dirigeret til Hillerød, men det var ikke for at opløse den ulovlige demonstration. Nazi bliver bestemt ikke diskrimineret. Men når og hvis andre kredse som f.eks. strejkende arbejdere vover at demonstrere, risikerer de at få politiets knippelsuppe at smage.

Et par hundrede danske og udenlandske nazister med kraftigt islæt af svenske, tyske og britiske artsfæller “erobrede” Hillerød og marcherede taktfast og provokerende ad byens hovedgader til en af byens pladser. Kolonnen blev på begge sider eskorteret af politibetjente, så de faktisk dannede en æresgarde. Nazisterne galede, “Sieg Heil”, som om de derved ville markere, at der aldeles ikke var tale om “nynazister”, men at de var Hitlers ægte børn og arvtagere af den uforfalskede vare med terror, undertrykkelse, racisme og krig på programmet. De råbte også slagord til ære for Hitlers næstkommanderende, krigsforbryderen Rudolf Hess. Hele seancen var arrangeret til ære for Hitlers “højre hånd”, der dyrkes som en kultfigur.

Borgere i Hillerød, der følte sig forulempet og truet af nazisterne, og som derfor protesterede, blev afvist med den besked, at politiet ikke havde tilstrækkeligt mandskab til at jage alle nazisterne ud på en gang (selv om der var mindst lige så mange politifolk som nazister!). Når politiet intet foretog sig, var det for at undgå skærmydsler og “sikre den enkelte borger i Hillerød”, erklærede den vagthavende oversherif til pressefolk.

Det viste sig efterfølgende, at nazisterne repræsenterede den berygtede fraktion eller terrorgruppe, der kalder sig Blood & Honour (blod & ære). Det gamle tyske slogan anvendes af de mest yderligtgående nazister, der bl.a. har begået mange mord og andre voldsforbrydelser i mange lande. Danske medlemmer af banden fabrikerede f.eks. brevbomber.
FMN opfordrer folk i almindelighed og ungdommen i særdeleshed til at tage stilling og frabede sig nazisternes fremtrængen og fredning. FMN opfordrer også til at gå i rette med Christiansborg?politikerne, der uanset partifarve holder døren åben for nazi og beredvilligt har rullet den røde løber ud for dem.

Fri for nazi – en menneskeret!

Netavisen 12. august 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne