Aaen versus Røjel

Et absurd drama opføres i disse dage ved byretten i Fredericia: en injuriesag, anlagt af Enhedslistens Frank Aaen mod den gamle koldkriger Jørgen Røjel, der i et læserbrev i Jyllands-Posten har kaldt Aaen ‘landsforræder’, som arbejdede for fremmede magter – Sovjetunionen og DDR – , og erklæret, at Aaen og andre ledende danske DKPere burde være sigtet og dømt som spioner.
Aaen har krævet en berigtigelse og en erstatning på 25.000 kr.

Den første dag i retten viste Røjel i rollen som eventyrkejser – han har ikke noget på. Intet konkret, ikke antydningen af beviser mod Aaen. Ifølge dagbladet Politiken var han på hastigt tilbagetog.
– Min vurdering er ikke skudsikker. Der er ikke nogen konkret sag, sagde han: – Jeg har haft en fornemmelse af, at Frank Aaen har haft en forbindelse til disse kredse. Han havde i hvert fald muligheden for det. Men jeg har været så fornuftig at skrive, at han var en potentiel landsforræder.
Derpå meddelte Røjel, at de største landsforrædere var tidligere statsminister Anker Jørgensen og S-udenrigsordfører Lasse Budtz på grund af Socialdemokratiets kritiske holdning til NATO i 1980erne!

Røjels sponsor dagbladet Jyllands-Posten og dens flok af NATO-tro koldkrigere har længe drømt om et ‘retsopgør mod kommunismen’ i håbet om at kriminalisere kommunister og kommunistisk virksomhed. Derfor – og i mangel på noget konkret at hænge beskyldningerne om landsforræderi op på – forsøger den sorte flok at gøre injuriesagen i Fredericia til et sådant ‘retsopgør’.

Røjel og Co. har fået lov til at fremlægge alenlange dossierer om DKP, som hans sagfører Morten Samuelsson har ordnet i en række kategorier: ‘Støtte fra Moskva’. ‘Generelt om DKP’, ‘Kommunistiske studenter’ og ‘Afghanistan’ er blot nogle af bilagene, der senere planlægges udgivet. I dag får et par medlemmer af den bande kulsorte koldkrigere, som har samlet materiale til ‘retsopgøret’, mulighed for at vidne – nemlig professor Bent Jensen, der har skabt sig en ‘smuk’ akademisk og politisk karriere som antikommunist, samt den tidligere chef for Hærens Operative Kommando K.G.H. Hillingsø.

Det er grotesk at koldkrigeravisen og NATO-flokken får lov til at udbrede sig generelt i en sag, som bygger på en stor konkret løgn om Aaen. Vinder de retssagen vil det være legitimt at stemple alle erklærede kommunister som landsforrædere. Taber de den konkrete sag, har banden alligevel fået gennemført et nyt fremstød i deres antikommunistiske korstog.

For dem var Sovjetunionen ‘kommunistisk’ – det vil sige ‘ondskabens imperium’ – og ikke bare under Stalin, da det var et ægte socialistisk land og en hovedkraft i kampen mod imperialisme og kapitalisme, men også under antistalinisterne Hrustjov, Bresjnev og Gorbatjov, da det forvandledes til en socialimperialistisk supermagt. Og for dem var Aaens DKP et ‘kommunistisk parti’.
Men Aaens DKP var kun kommunistisk af navn – det var ikke et revolutionært parti, men revisionistisk og solidariserede sig med den ene af de to imperialistiske supermagter, som dominerede verden fra 60erne og frem til Sovjets sammenbrud – nøjagtig som Jyllands-Postens flok af koldkrigere solidariserede sig med den anden supermagt USA og dens globale forbrydelser.
Røjel og Aaen har stået konkret over for hinanden før – nemlig på hver sin side i supermagtskrigen i Afghanistan, hvis folk har måttet betale en ufattelig pris frem til i dag for ‘hjælpen’.
Nu lader supermagtstilhængerne den borgerlige ret fælde dom!

Se også Venstrefløjens koldkrigere

Netavisen 7. august 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne