USA i færd med at sabotere FN’s racismekonference

Fra d. 31. august til d. 7. september afholder FN en verdenskonference om racisme i Durban i Sydafrika. Forberedelserne med at udfærdige et udkast til en sluterklæring samt et handlingsprogram er i fuld gang og har afsløret, at USA hverken opfatter den zionistiske apartheid i Israel som racistisk eller vil diskutere spørgsmålet om erstatning for kolonialisme og slaveri. I stedet truer den arrogante, imperialistiske supermagt med boykot, hvis disse spørgsmål helt berettiget tages op på konferencen.
Talsmand for Det Hvide Hus Ari Fleischer siger, at “konferencen skal fokusere på, hvordan den racisme, der i dag findes i verden, skal bekæmpes i fremtiden, og ikke trænge tilbage i meget komplicerede spørgsmål”. Og med “komplicerede spørgsmål” mener han selvfølgelig bl.a. det zionistiske, fascistoide apartheidsystem, der findes i Israel og er hele landets fundament, men han afslører samtidigt den frygt, der også findes hos Europas tidligere kolonimagter, for, at en diskussion om kompensation for slaveriet og den koloniale udbytning, som mange afrikanske lande har rejst, vil få en lang række erstatningssager mod tidligere slavehandlernationer som konsekvens.
USA bakkes i sit synspunkt ikke overraskende op af FN’s menneskerettighedskommissær Mary Robinson: “Hvis der gøres forsøg på at genoplive ideen om zionisme og racisme (i 1975 vedtoges en FN-resolution, der betegnede zionisme som racisme. Den blev ophævet i 1991, red.), så vil vi ikke få en succesrig konference i Durban,” udtalte hun d. 27. juli.
Det forholder sig imidlertid stik modsat af, hvad den såkaldte menneskerettighedskommissær siger. En konference om racisme, der ikke baserer sig på principper, men skal tækkes imperialistiske interesser – og holde hånden over racistiske stater som Israel – er intet som helst værd i forhold til kampen mod racisme. Til gengæld vil den forplumre billedet af, hvad racisme egentlig er, og blive brugt til at få verdens folk til at tro på FN’s “kamp” mod racisme.
Konferencens forberedelser har i hvert fald i overmål vist, hvad FN – når alt kommer til alt – er: en organisation med en masse medlemslande, men kontrolleret af USA og Washingtons villige lakajer som Mary Robinson.

Netavisen 1. august 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne