Sharon: Vil invadere selvstyreområderne og fordrive Arafat

Ariel Sharon har længe forberedt en storstilet invasion for at knuse de palæstinensiske myndigheder og fordrive Yassir Arafat. Det amerikanske CIA går ud fra, at der blot afventes den rette lejlighed, siger den amerikanske nyhedstjeneste UPI med henvisning til kilder i CIA.

Det er ikke et spørgsmål om en militær invasion i stor skala kommer, men blot hvornår. F.eks. efter det næste selvmordsangreb. CIA mener det blot er et spørgsmål om dage, og at den invasionen kan finde sted kort efter afslutningen af G8-topmødet. Formålet er en genbesættelse af Vestbredden og Gaza, eliminering af de palæstinensiske styrker og af de palæstinensiske myndigheder og ny eksilering af den palæstinensiske ledelse.
Ifølge samme nyhedsbureau skal Arafat allerede have ført drøftelser med Syrien om oprettelse af et eksilhovedkvarter dér.

Israel vurderer at tidspunktet er gunstigt at risikere og evt. vinde en storkrig mod en række arabiske lande.

Israel har i de seneste dage åbnet kontorer i en række storbyer, herunder New York, Los Angelses, Bangkok og Bombay samt en række europæiske hovedstæder til rekruttering af de 100.000 reservister, der befinder sig i udlandet. Der er foregået en forceret opbygning af israelske panserkræfter umiddelbart op til grænserne for de palæstinensiske territorier, og de israelske hospitaler har fået tilført ekstra forsyninger og er sat i højt beredskab.

Der er ingen grund til at tro på de officielle benægtelser fra Sharon-regeringen.

Se også
Ran Ha-Cohen: Våbenhvilen som ikke er
Så er det officielt: Generobringen er begyndt

Netavisen 23.07.01


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne