Nej til herremands-politik! Nej til løndiktat!

Støttehilsen til de strejkende pædagoger fra APK, Odense

Anker Boye er ikke bare socialdemokratisk borgmester i Odense. Han er samtidig formand for Kommunernes Landsforening, KL, og betragter Odense Kommune som sin private legeplads og en rugekasse for at iværksætte KL’s sorte planer – både når det drejer sig om udlicitering af alt i den offentlige sektor, der kan gøres til privat forretning, samt når det gælder indførslen af de nye splittende lønsystemer, kaldet Ny Løn.
Senest med udliciteringen/privatiseringen af aktiveringen af 500 odenseanske bistandsmodtagere til private firmaer og organisationer. Bistandsmodtagerne stilles beredvilligt og gratis til rådighed for erhvervslivet som løntrykkere og billig arbejdskraft uden faglige rettigheder – med andre ord som slavearbejdere.

Selvom Anker Boye som formand for KL har kæmpet indædt for indførsel af Ny Løn, oplever vi, at Odense Kommune afbryder de igangværende lønforhandlinger om Ny Løn med pædagogerne. Slaveholder Anker Boye ønsker at diktere på hvilke betingelser de nye lønsystemer skal indføres. Pædagogerne har reageret med at nedlægge arbejdet i protest mod Odense Kommunes arrogante holdning.

Utilfredsheden med Ny Løn og ikke mindst med kommunens grove forsøg på fuldt ud at udnytte de nye, splittende lønsystemer til egen fordel på pædagogernes bekostning, har fået gryden til at koge over. Pædagogerne har med overvældende flertal besluttet at strejke, indtil Anker Boye og Odense Kommune kommer på bedre tanker og sætter sig ved forhandlingsbordet igen.
En strejke, som APK, Arbejderpartiet Kommunisterne Odense, Liste K, støtter.
APK støtter pædagogerne og deres forbund BUPL i deres klare afvisning af Odense Kommunes diktatpolitik

Arbejderpartiet Kommunisterne, APK – Odense

Netavisen 14. november 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne