Arbejdere forgiftet på danskejet fabrik i Letland

Det elendige arbejdsmiljø på en dansk fabrik, der for to år siden flyttede til Letland af profitårsager, har medført, at flere af arbejderne er ramt af alvorlig blyforgiftning. Som eksempel på det elendige arbejdsmiljøet kan nævnes, at folk arbejder med blysmeltning i åbne kar – uden åndedrætsværn eller udsugning.

Den manglende beskyttelse af arbejderne har fået de lokale læger og myndigheder til at reagere. De kritiserer de danske ejere af virksomheden for at udsætte arbejderne for sundhedsfare – med alvorlig blyforgiftning af arbejdere til følge.

Ejeren af virksomheden har overfor TV2-nyhederne ikke villet kommentere anklagerne omkring det elendige arbejdsmiljø. Det er ikke så underligt.
Det kan være svært at forsvare, at en dansk fabrik er blevet eksporteret til Letland for at udnytte den billige arbejdskraft samt manglende foranstaltninger i forbindelse med arbejdernes helbredsmæssige sikkerhed. At maksimal profit går forud for arbejdernes løn- og arbejdsforhold og sundhed, og at mulighederne for at udnytte arbejdskraften til det yderste er gode i de baltiske lande.

Netavisen 22. juni 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne