Umotiveret nedskydning af demonstrant

En videoptagelse af nedskydningen af en af demonstranterne i Gøteborg, vist på hollandsk fjernsyn, viser entydigt, at nedskydningen var helt umotiveret.

Der var ingen betjente, som befandt sig i en livstruende situation, selvom de blev angrebet af demonstranten med sten. De beskyttede sig bag skjolde. Ingen var i fare. Afstanden til den nedskudte unge mand er omkring 10 meter. Der er ingen andre demonstranter i nærheden.

Det er svært ud fra billederne at afgøre, om den unge rammes i brystet, hoften eller ryggen – man hører skuddet, hører ham skrige og ser ham løbe væk som et såret dyr efter at være blevet ramt, indtil skudchocket og blodtabet får ham til at falde om.

Denne video burde være vist på alle TV-kanaler. Den afslører alle politiets officielle og uoficielle udtalelser vedrørende skyderiet som løgn. Den afdækker de officielle mediers tilsløring af kendsgerningerne.

De kender den. Den er uden tvivl bevidst holdt tilbage.

To andre unge mænd blev skudt. Ifølge lægernes oplysninger blev den ene skudt i brystet, den anden i hoften, den tredie i benet.

Der råder stor mystik om, hvad der skete. Politiet har kun sagt, at en betjent var i livsfare, derfor blev der skudt. De svenske medier har ikke anfægtet ‘forklaringen’.
Det lader også forlyde, at kun en betjent skød. Gik han da rundt mange steder i byen og plaffede folk ned? På denne videoptagelse skydes kun én af de tre. Og der er ingen andre i nærheden.
Hvad skete der egentlig?

Der findes fotos og videooptagelser også af de øvrige nedskydninger. Gøteborg blev gennemfilmet – også af politiet selv. Materialet skal på bordet!

Videooptagelse af Politinedskydning
Se også Svensk fotografs øjenvidneberetning om en nedskydning til Aftonbladet.
Videoptagelse fra Dansefesten der forvandledes til mareridt (Real Player)

Netavisen 16. juni 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne