Ud af EU! Nej til ØMU!

Fredagens store aftendemonstration mod EU blev med et betydeligt internationalt islæt en flot markering af modstanden mod EU over hele Europa og en magtfuld støtte til kravet om svensk udtræden og Nej til ØMU.

Det blev en af de største demonstrationer i Sverige nogensinde og i al fald i Göteborg. Den var delt i seks sektioner, og det tog mere end 40 minutter for den at passere – under råb om svensk udtræden af EU og Nej til ØMU og masser af skilte med slagord, transparenter og teatereffekter.

Kravet om en ny svensk folkeafstemning om medlemskab af EU, som Nei til EU-bevægelsen fører en stærk kampagne for, stod også markant i demonstrationen.

Også det irske Nej til Nicetraktaten, som statscheferne i de utilgængelige og demonstrantbeskyttede mødelokaler ignorerer, og den kendsgerning at Nice-traktaten er faldet, blev kraftigt understøttet af demonstrationen og en række talere.

‘Fælles kamp mod kapitalens EU’ hed det på mange sprog i en transparent for det 7. internationale faglige træf, der finder sted i Bourges i Frankrig i næste weekend (Se her)

Demonstrationen var udtryk for, at kampen mod kapitalens EU foregår i alle unionslande, og at arbejdere og unionsmodstandere støtter hinanden i landenes kampe, der foregår under forskellige betingelser.

Arbejderpartiet Kommunisternes udtalelse om situationen efter den irske afstemning på dansk og engelsk The Nice Treaty Is Dead – The Ratification Process Must Stop! blev også spredt i betydeligt omfang.

Kort før afslutningen havde der ikke været nogen episoder med politiet.

Netavisen 15.06.01


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne