Svenskerne vil ud af EU og siger Nej til euro

Den seneste meningsmåling, der blev offentliggjort onsdag aften lige op til EU-topmødet i Sverige, viser, at den folkelige modstand mod EU fortsat står stærkt. 9000 svenskere er blevet spurgt både om deres holdning til det svenske medlemskab af EU og om indførslen af den fælles EU-valuta, euroen. Svarene på begge spørgsmål er klare. Man ønsker at komme ud af EU igen og er mod at indføre den fælles EU-valuta.

42 pct. af den svenske befolkning vil stemme nej til EU-medlemskab, hvis der var valg i dag, mens 38 pct. vil stemme ja. 20 pct. af de adspurgte svarede Ved ikke.
Den svenske modstand overfor EU kommer endnu klarere til udtryk, når man ser på holdningen til den fælles mønt, euroen. Her vil 43 pct. stemme nej, mens kun 31 pct. vil stemme ja. 26 pct. svarer her Ved ikke.

Selvom Sverige i øjeblikket har EU-formandskabet og alle sejl er blevet sat til for at gøre topmødet til et sandt propagandanummer for EU, så er det langt fra lykkedes for de svenske EU-tilhængere at stække den svenske modstand mod EU.
Den folkelige modstand mod monopolernes unionsprojekt lever i bedste velgående og vil – trods det svenske politis trakasserier mod EU-modstanderne – blive markeret stærkt i løbet af de dage, topmødet i Gøteborg varer. Hoveddemonstrationen i dag foregår netop under parolerne ‘Sverige ud af EU’ og ‘Nej til ØMU’.

Netavisen 15. juni 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne