Bombningerne af Vieques genoptaget – stoppes fra 2003

De upopulære amerikanske øvelsesbombninger på den lille puertoricanske ø Vieques blev genoptaget onsdag med en gigantisk flådeøvelse med 11 skibe og 10.000 søfolk, som danner angrebsformationer, undslipper ubåde og opsporer fly og torpedoer – som USA også sætter ind.

Puerto Ricos nye guvernør Sila Cameron sluttede sig i går til demonstranterne på Vieques. Hun er en udtalt modstander af USA’s besættelse af den lille ø, der i 60 år til stor fare for befolkningen har fungeret som militært laboratorium:
– Jer er her for at tilkendegive Vieques’ indbyggere, at hele det puertoricanske folk er med jer, og I ikke står alene, sagde hun.

De voldsomme protester i Caraibien og USA mod flådebombningerne har gjort den fortsatte brug af Vieques ømtålelig. Ifølge Associated Press har flåden anbefalet den amerikanske præsident at man indstiller brugen af Vieques som øvelsesområde fra 2003. En officiel meddelelse forventes fra Washington i dag.

Netavisen 14. juni 2001

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne