Største modstand mod A-kraft nogensinde

86 pct. af danskerne siger nu nej til atomkraft. For 11 år siden var 76 pct. modstandere. Og i Tyskland er der indgået en aftale mellem regering og energiindustri om afvikling af a-kraften. Det betyder ikke, at det vil ske.

Det er Sonar, der for Jyllands-Posten (som er glad for atomkraft og den amerikanske præsident Bushs erklæring om at ville satse mere på udbygningen af atomindustrien) har foretaget en meningsmåling, som viser, at modstanden mod A-kraft i Danmark aldrig har været større. 86 pct. siger Nej, kun 9 pct. siger Ja, mens 5 pct. melder Ved ikke. I 1990 var de tilsvarende tal 76 pct. Nej, 13 pct. ja og 11 pct. ved ikke. I alle politiske partier er der et overvældende flertal mod A-kraft. 83 pct. af Venstres vælgere er således imod, selvom partiet principielt går ind for A-kraft. En uheldig energiordfører slap for ikke så længe siden atomkatten ud af sækken og ville gøre noget ved det – men blev hurtigt fyret og gjort tavs.

Men samme atomkat er stærk. Og den ligger bl.a. i Barsebäck, tættere end noget andet A-kraftværk på en hovedstad. Den svenske regering lovede først, at Barsebäck ville blive lukket i år, så blev det ændret til 2003. Og nu tyder alt på, at heller ikke dette løfte vil blive holdt. Den netop indgåede tyske aftale om afvikling af A-kraften sikrer ikke dens afvikling. Og EU har erklæret, at man satser på atomenergi.

Netavisen 12. juni 2001

Se også:
Aftale sikrer ikke afvikling af tysk atomkraft – – – EU, atomkraften og Barsebäck 2017 – – – Civil og militær atomkraft – – – Kvindestemmer mod atomindustrien – – – Kapitalens energikrise


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne