Israel blæser til angreb

Den israelske regering har givet ordre til angreb på de militante muslimske palæstinensiske grupper Hamas og Islamisk Jihad, siger den israelske radio. Samtidig truer man med at angribe de palæstinensiske myndigheder:
– Sikkerhedsstyrker har også fået ordre på at reagere mod palæstinensiske myndigheder, hvis det skulle blive nødvendigt, og angrebene vil ikke kun blive rettet mod tomme bygninger, lød det fra radioen.

Radioens oplysninger kom efter et møde mellem premierminister Ariel Sharon, udenrigsminister Shimon Peres og forsvarsminister Ben Eliezer og et efterfølgende regeringsmøde.

Israel har advaret om ‘gengældelse’, efter at 19 personer blev dræbt, da en selvmordsbombemand fredag nat sprængte sig selv i luften foran en diskotek på strandpromenaden i Tel Aviv.
Der er nu officielt erklæret en slags ‘våbenhvile’ mellem parterne.

De desperate selvmordsaktioner, der også rykker krigen ind på israelsk territorium, har udløst voldsomme fordømmelser af palæstinenserne fra den vestlige verden.
Tallene på dræbte civile under den israelske besættelsesmagts brutale krig mod palæstinenserne taler imidlertid sit tydelige sprog om, hvor den barbariske brutalitet i første række kommer fra. Der er mere end fem gange så mange dræbte palæstinensiske civile, unge og børn, som israelske.

Netavisen 4. juni 2001

Læs mere om Israels militære planer og det israelske militærs rolle.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne