‘Vieques Four’ sultestrejker

Fire amerikanske politikere og fredsaktivister sidder i fængsel som følge af deres protest mod de amerikanske flådes øvelsesbombninger på den puertoricanske ø Vieques. De har nu indledt en sultestrejke.

Sammen med godt en halv snes andre amerikanere blev de i sidste uge idømt ubetinget fængselsstraffe på op til tre måneder og overflyttet til afsoning i USA.
Det er præsten og fredsaktivisten Al Sharpton, medlem af New Yorks statsforsamling Jose Rivera, byrådsmedlemmet Adolfo Carrion og formanden for Det demokratiske Parti i Bronx Roberto Ramirez – også betegnet som ‘Vieques Four’.

De har i fængslet indledt en sultestrejke i protest mod bombningerne på Vieques, som finder sted trods voldsomme protester fra den puertoricanske befolkning og også dets regering. Søndag er sultestrejkens sjette dag.

De fire har ikke truffet endelig beslutning om hvor længe deres sultestrejke vil vare. Ifølge Roberto Ramirez, der ‘kun’ har fået fyrre dages fængsel, vil han blive ved, så længe aktionen giver mening – i al fald indtil han løslades.

Netavisen 3. juni 2001

Læs mere her.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne