Bush ikke velkommen – hverken i Frankrig, Europa eller noget andet sted

Også de franske krigsmodstandere forbereder sig på at give den amerikanske præsident en ‘varm’ modtagelse i form af demonstrationer og protester.
Forskellige arrangementer er annonceret til den 16. maj, hvor Bush kommer til Paris.

På Place de la République finder et større arrangement sted kl. 15. En fordemonstration har overskriften ‘Sammen mod racisme, fascisme og den imperialistiske krig’. Bag det står en række antiimperialistiske organisationer og politiske partier – fra Frankrig, Nordafrika og Mellemøsten.

Denne manifestation vender sig mod Bushs krig mod terror, mod udvidelsen til en ny krig mod Irak, og forlanger Frankrig trukket ud af den amerikanske krigskoalition og de franske soldater trukket tilbage. Den udtrykker også sin solidaritet med det palæstinensiske folks kamp – og med alle de folk og nationer, der er sat på Bushs liste over angrebsmål for hans korstog mod ‘terror’.

Se udtalelsen (på fransk) Bush n’est pas le bienvenu – ni en France, ni en Europe, ni ailleurs

Netavisen 23. maj 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne