Bush vil knække Cuba

George_w_bush

– Det er regeringens politik ikke bare at isolere Castro, men aktivt at støtte dem, som arbejder for at fremtvinge en demokratisk forandring på Cuba, sagde den amerikanske præsident, da han i fredags godkendte en lovgivning, som stiller kontantbeløb og forskelligt udstyr – officielt oplyses det bl.a. at dreje sig om fax-maskiner, computere, telefoner og andet kommunikationsudstyr – til rådighed for cubanske dissidenter.

Bush vil fortsætte og helst forstærke den folkeretsstridige blokade mod Cuba:
– Men vores mål er ikke at have en blokade mod Cuba, vores mål er frihed på Cuba, sagde han til en forsamling af eksilcubanere i Det hvide Hus. De 1,6 mio. eksilcubanerne i USA stemte massivt på Bush ved præsidentvalget.

Før den cubanske regering tillod amerikanske TV-udsendelser ‘vil vi søge efter måder at anvende ny teknologi fra nye placeringer for at imødegå jeres kvælning af frihedens stemmer’, lød det truende, direkte fra en præsident til en anden.

I sidste uge blev USA stemt ud af FNs menneskeretskommissionen. Det skete bl.a. efter et amerikansk forsøg på at gennemtrumfe en resolution derfra, som krævede at Cuba overholdt menneskerettighederne.

– Nogle siger vi betalte en høj pris, men lad mig sige det klart: jeg er meget stolt af, hvad vi gjorde, betroede præsidenten:
– Undertrykte folk over hele verden skal vide følgende om USA: Vi sidder måske ikke med i en eller anden kommission, men vi vil altid være verdens leder når det gælder støtte til menneskerettigheder.

USA respekterer hverken menneskerettigheder – i sit eget land eller rundt om i verden – og heller ikke folkeret eller folkeretslige principper, men anser det for sit eksklusive privilegium at undergrave og omstyrte hvem og hvad, det passer dem, med brug af alle midler, indbefattet den mest avancerede teknologi, eller, når det skal være, den mest moderne våbenmagt.

I Quebec, hvor det blev besluttet at væve hele det amerikanske kontinent sammen i en økonomisk-politisk enhed under amerikansk overhøjhed gennem FTAA, var Castro ikke inviteret. Man vedtog en erklæring om demokrati efter amerikansk forbillede som model for hele regionen.

Med den i hånden vil USA med aldeles udemokratiske metoder omstyrte resultatet af det cubanske folks snart halvthundredårige kamp for uafhængighed og ret til selv at forme sin nutid og fremtid.

Men Bush-regeringens arrogance og diktat vil blive en boomerang, der vil isolere USA ikke blot i Latinamerika, men over hele verden.

KP-Netkommentar 20. maj 2001

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne