Mumia Abu-Jamal: Noter fra dødsgangen

Uddrag af den amerikanske politiske fange Mumia Abu-Jamals noter fra dødsgangen

Om Cincinatti
Cincinatti, udløst af politinedskydningen af en sort mand, kunne være sket hvor som helst i Amerika. I hver eneste større by findes økonomisk og social håbløshed, blandet op med en militaristisk politistyrke, som har Sort liv og frihed på sigtekornet. Cincinnatti udtrykte en eksplosion af unge, som ser deres stilling i stygge, udsigtsløse situationer. Cincinnatti er budbringer om ting, der vil ske. Cincinnatti er ilden næste gang.

Til antiglobaliseringsbevægelsen
I forreste række i det folkelige oprør mod WTO fremviste denne antiglobaliserings-entusiasme de fælles interesser, som forener studenter, antiimperialister, menneskeretsaktivister og faglige aktivister. Hvad bevægelsen demonstrerede er massemobiliseringens styrke – og folkets evne til at føre noget ind på et andet spor, som førhen ansås og frygtedes som uundgåeligt: den vestlige kapitals globale dominans.

Om amerikansk ‘retsvæsen’
Der kan ikke være nogen intelligent diskussion om det kriminelle amerikanske retsvæsen uden at anerkende foretagendets splittede, dpbbelte natur. Hvem vover at undersøge systemet uden at bemærke, at der faktisk er tale om to systemer: et for de velhavende, et andet for de fattige? Et for hvide, og et andet for sorte? Når en velstående mand kommer i kontakt med dette system, giver dem har alle tænkelige chancer og bekvemmeligheder. Men for den fattige er fængslerne et uendeligt samlebånd af den yderste lede og ydmygelse, et helvedesophold.

Om Vieques
For puertoricanere, både på øen selv og det amerikanske fastland, er ordet ‘Vieques’ en årsag til raseri og opflamning af vrede. Hvorfor? Fordi historien om øen Vieques, en lille nabo til Puerto Rico, viser klart, at Puerto Rico selv og dets territorier ikke er andet end skønmalede kolonier i det amerikanske imperium.

Om den amerikansk-anførte bombning af Irak
Hvad bombningen af Irak handlede om og stadig handler om – – – er olie.

Netavisen 19. maj 2001

Se også den officielle hjemmeside Justice for Mumia


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne