Så er det officielt: Generobringen er begyndt

Den israelske hær erklærer nu, at den vil blive ‘på ubestemt tid’ i palæstinensiske områder og bygninger, den trænger ind i. Det er første gang, at man fra israelsk hold officielt meddeler, at man er i gang med en militær generobring og genbesættelse af de palæstinensiske områder.

Samtidig forberedte den israelske minister for offentlig sikkerhed Uzi Landau verden på, at Israel har i sinde at nedkæmpe den palæstinensiske intifada i en total krig.
‘Man ser en klar beslutning fra de palæstinensiske myndigheder side om at optrappe terroraktiviteterne, indtil de med voldelige metoder er i stand til trække os rundt og fremtvinge indrømmelser, som vi ikke er parat til at komme med. Vi optrapper vore aktiviteter for at beskytte os selv. I sidste ende tror jeg, vi bliver nødt til at bekæmpe det fuldt ud,’ sagde Uzi Landau.

Yassir Arafat erklærer, at Israel aldrig vil kunne knuse palæstinenserne. De vil som svar på ‘Sharons vanvid’ øge deres militære modstand.

Over et stykke tid har Israel optrappet sin militære aggression med planlagte og systematiske drab på de palæstínensiske myndigheders ledende militær- og sikkerhedsfolk, med omfattende raket- og helikopterangreb, med tanks og bulldozere, der jævner palæstinensiske bygninger med jorden og ødelægger landbrugsjord. Strømforsyningerne til de palæstinensiske byer afbrydes. Ethvert palæstinensisk modangreb besvares med vilde gengældelsesangreb, som ligner nazitysklands: 10 gange så mange palæstinensere dræbes eller såres som israelere, 100 gange så megen material skade påføres.

Den israelske krigsførelse og økonomiske blokade har lammet det palæstinensiske samfund, dagliglivet og økonomien gennem et jerngreb, hvor den militære magt under slagteren Sharon har taget føringen.0
Ikke tidligere har udløsningen af en generel krig i Mellemøsten været tættere på. Og meget tyder på, at den er den, som Israel nu søger at udløse med udmeldingerne om genbesættelse og militær nedkæmpelse af det palæstinensiske folk. En sådan krig mod den arabiske verden, som Israel søger at fremprovokere, kan kun ske med USA’s accept.

‘Det internationale samfund’ har blot set på, mens det palæstinensiske folk massakreres og dets rettigheder trædes under fode af et Israel, hvis hele virksomhed mod palæstinenserne er én lang forbrydelse, én vedvarende og gentagen krænkelse af folkeretten og FNs vedtagelser.
FNs sikkerhedsråd hasteindkaldes ikke for at drøfte den militære optrapning. Der plejer heller ikke at komme noget ud derfra. FN burde forsvare palæstinensernes rettigheder og forhindre det folkedrab og den strangulering af en hel nation fra en aggressor, som verden nu er vidne til.
Men FN griber ikke ind. USA holder hånden over Sharon og Co., mens EU nøjes med vage fordømmelser af israelske ‘overdrivelser’. Den danske udenrigsminister har rejst en mild kritik, som Israel har taget meget unådigt op. Men heller ikke Danmark gør noget som helst i praksis for at forsvare menneskerettighederne, international lov og FNs egne beslutninger.
Det er bundråddent og dødsensfarligt og ingen match for et Israel, der kynisk sætter hele freden i Mellemøsten på spil.

KP-Netkommentar 18.05.01


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne